Politică

Consilierii aleg mandatarii la CUP si in relatia cu patrupedele

Iulia Crețu
13 dec 2007 615 vizualizări
Inainte de "Domn, Domn sa-naltam", cei 23 de consilieri locali trebuie sa mai ridice mina la vot de 22 de ori u pe ordinea de zi figureaza sporuri pentru angajatii model, bani pentru activitatile de sezon si o nota pentru activitatea secretarului municipal

Cei 23 de consilieri municipali din Focsani se vor intilni saptamina viitoare pentru ultima sedinta ordinara pe acest an, cu o mapa destul de consistenta, cuprinzind 22 de proiecte de hotarire. Inainte de a petrece Sarbatorile Nasterii Domnului si ale Anului Nou, alesii focsanenilor trebuie sa mai munceasca putin si sa isi dea girul asupra anumitor proiecte. Astfel, pe ordinea de zi figureaza bonusul de Craciun pentru functionarii model din Primarie, adica prima de porc sub forma de 5% din salariu, o rectificare bugetara, dar si alocarea de bani pentru activitatile de sezon. Consilierii trebuie sa stabileasca daca dau 39.400 lei pentru sarbatorirea Zilei de 24 Ianuarie 2008 sau 1.300 lei pentru sustinerea proiectului "Mos Craciun European", initiat si organizat de Consiliul Local al Tinerilor Focsani. Municipalitatea va oferi cuplurilor iubarete care au serbat 50 de ani de casnicie si in aceasta luna Diplome de fidelitate si premii de cite 500 lei si va inmina Diplome de longevitate si premii de cite 500 lei persoanelor in virsta de peste 90 ani cu prilejul sarbatorilor de iarna. Alesii vor dezbate si pe marginea proiectului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Contorizarea consumului de energie termica la populatie in municipiul Focsani-etapa a III a" sau pe seama obiectivului de investitii "Modernizarea sistemelor de actionare si reglare electrohidraulica a turboagregatelor si boilerelor la CET Focsani". Si cum Mos Craciun nu vine numai de la Polul Nord, cel de la Consiliul Local va aloca 10 mii lei pentru utilitatile aferente azilului de batrini, programat pentru taierea panglicii in aceeasi zi cu sedinta CL. Pe ordinea de zi figureaza si un proiect de hotarire privind realizarea de WC-uri racordate la reteaua de canalizare, in toate gospodariile din municipiu. La ultima intilnire pe acest an, alesii din micul Parlament focsanean isi vor desemna mandatarul in Adunarea Generala a Actionarilor la CUP RA Focsani, dar si reprezentantul in comisia de gestionare a ciinilor fara stapin de pe strazile din oras. Deocamdata nu se stie ce nume vor avansa politicienii dat fiind ca presedintele PD Focsani, Nicu Tanase, ramas fara functia de director, a ratat ocazia de a lua o solda si de la CUP SA. Si, la final vor fi acordate calificative pentru activitatea secretarului Eduard Corhana in ultimul an. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.