Politică

Merchea a plecat cu sotia din PC si se indreapta spre PNL

Mihai Boicu
12 dec 2007 1002 vizualizări
Manole Merchea isi negociaza intoarcerea in PNL dupa ce a demisionat ieri din PC u fostul lider al conservatorilor a plecat deoarece liderii PC "nu au singe in instalatie"

Manole Merchea, fostul presedinte al PC Vrancea, si-a dat ieri demisia din partid, dupa ce in urma cu doua saptamini a demisionat de la conducerea organizatiei. Daca atunci motivul a fost rezultatul foarte slab obtinut de partid la alegerile pentru Parlamentul European, de aceasta data motivatia plecarii a fost faptul ca nu se schimba nimic, in sensul reformarii partidului. "In aceste conditii am considerat necesar sa descurc locul din PC, sa las locul celor care au o alta viziune", a spus Merchea. Fostul conservator a afirmat ca a cerut demisia intregului Birou Politic al PC Vrancea si organizarea de alegeri pentru stabilirea unei noi conduceri. Cum acest lucru nu s-a intimplat, Merchea s-a declarat "jucator liber de contract" si negociaza acum plecarea in alt partid. Aproape sigur acesta va fi PNL, in care a fost membru din 1991 pina in 2005, cind a plecat dupa alegerea deputatului Nini Sapunaru ca presedinte al organizatiei si dupa demiterea sa din functia de subprefect. "Oricum, ceea ce voi face, voi face repede. Saptamina aceasta voi incheia discutiile pe care le am. Ceea ce este important este faptul ca plec de la functia de presedinte ca sa fiu simpu membru, deci nu ma duc la caltabosi", a mai declarat Manole Merchea. Acesta a a spus ca in 2005, atunci cind fiul sau a comis un accident cu masina sa de serviciu si a fost demis din functia de subprefect, a fost lovit "la scafirlie" de prieteni. "Acest lucru m-a determinat sa plec, lucru de care nu-mi pare rau, asa cum nu-mi pare rau daca o sa revin", a declarat fostul conservator. Manole Merchea a sustinut ca nu are nimic cu Nini Sapunaru, cel pe care l-a acuzat atunci ca a instaurat dictatura in PNL Vrancea si ca a fost in spatele demiterii sale, si aratat ca oamenii care l-au sprijinit atunci pe deputat sint acum "mari opozanti" ai sai la PLD. Odata cu Merchea a plecat din PC Vrancea si sotia acestuia, Marioara Merchea, presedinta organizatiei de femei, care va renunta aproape sigur la politica, dupa cum a spus sotul ei. Nu este exclus ca sa fie si alte plecari din PC. "Sint oameni nemultumiti de lipsa de reactie pe care o are partidul. Acum el trebuia sa zbirnie. Cauza este moliciunea liderilor si lipsa de singe in instalatie, cum se spune pe romaneste. Ca sa fii lider trebuie sa ai ceva in plus in instalatie", a declarat fostul "Dumnezeu" din Prefectura. Manole Merchea ocupa din 2005 functia de director al Agentiei Domeniilor Statului Vrancea, lucru care cintareste, cu siguranta, greu in negocierile pe care le are. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 19 minute, 5 secunde
stai ca nu inteleg!!!sapunaru la pus pe feciorul lui merghea sa plece cu masina statului,pe benzina prostilor si sa mai dea cu ea si in zid!?!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.