Politică

Pascu arunca vina pe Merchea pentru rezultatele PC

Mihai Boicu
11 dec 2007 1281 vizualizări
Senatorul Corneliu Pascu a declarat ca vechea conducere a PC Vrancea nu a stabilit sarcini concrete inaintea europarlamentarelor

Conservatorii vrinceni au analizat ieri rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, in cadrul unei sedinte condusa de liderul interimar al PC Vrancea, senatorul de Buzau Corneliu Pascu. "Urmeaza in perioada urmatoare ca membrii Consiliului Judetean care sint activi sa desfasoare munca organizatorica in filiale, iar eu o sa supun atentiei Biroului Permanent ca membrii Consiliului Judetean care nu au desfasurat o activitate corespunzatoare sa fie eliberati din functie si sa numim membri interimari care doresc sa desfasoare o activitate mai eficienta in Consiliul Judetean", a declarat Corneliu Pascu, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a mentionat ca sint cinci-sase persoane care se afla in aceasta situatie, insa nu a vrut sa dea nici un nume. Senatorul PC s-a declarat nemultumit de activitatea desfasurata de vechea conducere. Trebuie mentionat ca fostul presedinte Manole Merchea si-a dat demisia din fruntea organizatiei dupa anuntarea rezultatelor dezastruoase obtinute de conservatori la alegeri. Principala critica adusa vechii conduceri a fost ca nu s-au stabilit sarcini concrete pentru membrii Consiliului Judetean al PC si, de asemenea, nu s-au stabilit sarcini si responsabilitati concrete la nivelul filialelor. Cu toate acestea, Corneliu Pascu a afirmat ca nu este exclus ca Manole Merchea sa revina la conducere. "A avut la dispozitie o perioada de timp destul de scurta de la alegerea dinsului in functia de presedinte pina la data alegerilor. Dar tot nu este justificata lipsa de organizare care a existat si lipsa de activitate pe total", a opinat Corneliu Pascu. Senatorul a spus despre prim vicepresedintele Vasile Gheorghe ca "a avut o activitate la fel de buna ca a sefului sau". Cit despre fostii presedinti Horia Furtuna si Sorin Vornic, acestia nu prea au activitate in cadrul organizatiei, ba chiar nici nu mai dau pe la sediul partidului. "Domnul Vornic este membru in Consiliul Judetean, dar nu activeaza", a precizat Pascu. Manole Merchea a spus despre acuzatiile aduse de Corneliu Pascu vechii conduceri ca "asta e parerea dumnealui". "Sarcini concrete au fost. Au fost noua zone pentru care a raspuns membri ai Biroului", a declarat Manole Merchea. Acesta a precizat ca partidul, in urma scorului foarte mic de la alegeri, ar fi trebuit sa se reformeze. "Nu stiu ce se va intimpla la congresul din 20 ianuarie, daca Partidul Conservator va face o schimbare in profunzime in ceea ce priveste staff-ul central. Daca se va face doar o coafare, nu se va intimpla nimic", a spus Merchea, care a precizat ca este intr-o perioada de evaluare in ceea ce priveste viitorul sau in organizatie. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.