Politică

Ion Petre s-a obisnuit sa-l tina Oprisan in brate

Mihaela Beșleagă
7 dec 2007 747 vizualizări
Crede directorul Agentiei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice, care a lasat Primaria Panciu pe intuneric u lumina a revenit dupa ce primarul a achitat cu chiu cu vai, 30.000 lei din datorie u Agentia a tras heblul pentru datorii de aproape 400.000 lei u directorul ADFEE, liberalul Gabriel Corneanu, considera ca edilul social democrat Ion Petre "a fost obisnuit sa plateasca doar atunci cind vrea el"

Primaria Panciu se afla in fruntea debitorilor vrinceni la energie electrica si datoreaza Agentiei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (ADFEE) Focsani o suma totala de 2.855.000 lei, care reprezinta sold deconectabil. Aceasta suma cuprinde si datoriile istorice acumulate de-a lungul timpului, in valoare de 2.206.000 lei, in care se includ si debitele preluate de la SC GCL Panciu. Pentru aceasta suma Electrica se afla in litigiu cu Primaria din Panciu, procesul de recuperare a banilor fiind ingreunat de o hotarire a Consiliului Local, prin care se transfera datoria din nou catre SC GCL Panciu. La aceasta suma se adauga debitele pentru alimentarea cu energie electrica a sediului Primariei si penalitatile. Pentru iluminatul public, primaria datoreaza in total 212.277 lei (183.000 pentru energia electrica, iar restul penalitati), din care 198.000 lei s-au facturat pentru 2007, din aceasta suma achitindu-se pina de curind 94.000 lei. Tot in 2007 s-au emis facturi in valoare de 307.000 lei pentru alimentarea sediului Primariei. Astfel, suma totala datorata pentru anul in curs se ridica la aproximativ 400.000 lei. Acestea au fost motivele pentru care Electrica a intrerupt furnizarea energiei electrice in cursul zilei de marti, 4 decembrie. "A fost obisnuit (primarul Ion Petre, n.red.) sa fie tinut in brate de Oprisan si de Consiliul Judetean si sa plateasca cind vrea el. Vreau sa mentionez ca a fost deconectat pentru datoriile din acest an, nu pentru datoriile istorice. Cert este ca pentru acest an a consumat de 2 miliarde si nu a platit decit un miliard", a argumentat Gabriel Corneanu, directorul Agentiei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (ADFEE) Focsani. Edilul din Panciu argumenteaza neplata datoriilor prin faptul ca nu are fonduri suficiente. "Am preluat datoria din anii anteriori. Am platit deja 300 milioane, insa din cauza lipsei veniturilor nu am putut achita mai mult. Serviciile sint foarte scumpe, iar cu un buget de 500.000 de euro pe an, pentru un oras mic, e foarte dificil sa supravietuim", a spus Ion Petre, primarul orasului Panciu, in urma cu aproximativ o luna.


Primaria recidiveaza la deconectari


Culoarea politica nu a contat in luarea acestei decizii, alte primarii social democrate, cum este cazul la Marasesti, Adjud, Odobesti nu au datorii, primarii intelegind sa-si achite datoriile, a mai spus Corneanu. "Este absurd, nu a avut nimic de-a face politica, in timpul programului nu discut pe baze politice", a afirmat Gabriel Corneanu, care este si consilier PNL in cadrul CL Focsani. Nu e prima oara cind se intrerupe curentul la Panciu pentru datorii. "Situatia nu e de ieri, de azi, nu e prima oara cind se deconecteaza primaria Panciu, s-a intimplat de mai multe ori si in timpul cit eram eu director. Daca era un accident, tineam minte", a comentat situatia si Dumitru Danila, directorul Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice. In seara de 5 decembrie Primaria a fost reconectata la reteaua de energie electrica, dupa ce, fortat de imprejurari, edilul Ion Petre a achitat 30.000 lei din datorie. Primarul a promis ca in ianuarie va face o plata mai substantiala in contul energiei electrice, dupa ce Consiliul Judetean ii va aloca fondurile necesare. "Sigur CJ ii va aloca o suma de la buget pentru energie electrica, cum s-a intimplat si anul trecut. Nu sint insa convins ca aceasta suma va fi folosita pentru stingerea datoriei la electricitate si va ajunge la noi, primarii de acolo prefera sa faca «lucruri in folosul comunitatii» decit sa plateasca datoria la energie", a afirmat cu subinteles Gabriel Corneanu. Electrica SA ar fi indreptatita sa rezilieze cele doua contracte de furnizare a energiei electrice, unul pentru iluminatul public, celalalt pentru alimentarea cu energie a Primariei, crede Corneanu. Pentru moment, strazile Panciului sint luminate. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.