Politică

Formarea Partidului Democrat Liberal scirtie la PLD

Doina Ganea
6 dec 2007 720 vizualizări
Spre deosebire de PD, in PLD Vrancea exista si unii membri suparati pe fuziune u Corneliu Momanu spera insa sa-i faca pe acestia sa inteleaga importanta fuzionarii cu Partidul Democrat

Liderii celor doua organizatii politice vrincene PLD si PD, Corneliu Momanu si Jan Vraciu, vor explica pe larg membrilor de partid in perioada urmatoare care sint avantajele fuziunii intre PD si PLD. In PLD Vrancea exista voci impotriva fuziunii, in timp ce la nivel national au fost citeva organizatii care au votat impotriva ei la Delegatia Permanenta a PLD de ieri. Presedintele PLD Vrancea, deputatul Corneliu Momanu, a declarat ca au existat si membri de partid suparati, dar le vor fi aduse la cunostinta proiectele de fuziune si le va fi explicata importanta acesteia. "Am primit citeva telefoane de la citiva colegii de partid suparati care au vrut sa stie ce vom face in legatura cu aceasta fuziune. De aceea vom avea o sedinta a Biroului Executiv Judetean in urma careia vom convoca duminica o sedinta a Delegatiei Permanente Judetene si in care vom explica aceasta fuziune si cred ca dupa aceea acesti colegi vor fi mai putin suparati. Noi nu facem decit sa urmam programul politic al partidului care prevede creare unui pol politic de centru dreapta care sa recupereze liberalismul din Romania si sa contrabalanseze stinga foarte puternica formata din PSD. Noul partid astfel infiintat va fi aceasta forta politica", ne-a declarat presedintele PLD Vrancea. Potrivit presedintelui PD Vrancea, in organizatia sa nu au aparut probleme legate de fuzionarea cu PLD. "Ieri s-a aprobat fuziunea si a fost mandatat Biroul Executiv sa realizeze acest proiect. Nu am primit semnale din teritoriu cu privire la nemultumiri legate de fuziune. De altfel, vineri vom avea o sedinta a Biroului Permanent Local si vom discuta despre aceasta fuziune", ne-a declarat senatorul Jan Vraciu. Ieri au avut loc sedintele Delegatiilor Permanente ale celor doua partide. Sedinta Delegatiei Permanente a PLD a durat aproape trei ore, iar eprezentantii judetelor Salaj, Buzau si Caras Severin au fost singurii care au votat impotriva fuziunii cu PD. Surse din partid afirma ca membrii acestor organizatii ar putea parasi partidul, dar o decizie va fi luata in zilele urmatoare. Printre cei care s-au mai exprimat impotriva fuziunii cu PD s-au aflat si reprezentantii judetelor Timis, Maramures, Hunedoara si Covasna, dar ulterior acestia au fost convinsi sa accepte fuziunea.


"Unirea face puterea"


PD si PLD vor convoca Congrese extraordinare pe 15 decembrie, pentru a aproba fuziunea in cele mai extinse foruri organizatorice, iar congresul de infiintare a PDL va avea loc in luna ianuarie. Pina atunci, filialele judetene reunite vor fi conduse de structuri executive formate din 21 de membri, algoritmul de impartire al mandatelor fiind raportul intre rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare. Cei doi lideri locali explica faptul ca oportunitatea acestei fuziuni este data de apropiatele alegeri locale. "Dupa cum se stie «unirea face puterea». Motivul pentru care am decis ca acum este momentul prielnic pentru infiintarea acestui pol de dreapta este legat de alegerile locale. Daca am fi candidat separat de PD la alegerile locale si ulterior am fi constituit acest partid, s-ar fi creat niste asperitati intre membrii nostri care ar fi fost mai greu de netezit dupa aceea. In plus ne trebuia timp sa ne facem cunoscut noul partid. Din 16 decembrie vom incepe campania de informare cu privire la cele doua doctrine ale noului partid. Este vorba de doctrina popular conservatoare si doctrina liberala", a precizat Corneliu Momanu. Aceeasi opinie o are si liderul democratilor vrinceni. "Este un act util aceasta fuziune. In primul rind vom cristaliza acel pol de centru dreapta si an al doilea rind vom intra mai puternici in campania alegerilor urmatoare", ne-a declarat Jan Vraciu. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.