Politică

Consilierii locali, shopping viteza in Italia

Iulia Crețu
3 dec 2007 744 vizualizări
Alesii locali si-au facut timp dupa intilnirile cu omologii italieni pentru "shopping viteza" si fotografii la obiectivele turistice

Focsanenii din Consiliul Local au cucerit Italia. Asaltul decisiv nu s-a dat insa cu armate si arme sofisticate ci, mai eficient si mai subtil, cu blitzuri si vizite fulger prin pietele de suveniruri, pe la obiectivele turistice si, mai ales, dar si cel mai revitalizant, cu carduri si euro la mall-uri si super magazine cu discounturi si oferte promotionale. Consilierii locali, cei care in aceste zile au venit la Tivoli pentru a ne face frati buni cu urmasii lui Caesar, si-au impartit timpul intre intilniri oficiale, discutii ad-hoc cu numerosii romani din oras, sute de fotografii la cladirile si stradutele antice, dar si la peisajele care te lasa cu gura cascata de pe colina pe care este ridicat orasul. La mare cautare au fost instantaneele cu statuile insufletite de pe aleile inguste, monumentele istorice de la 1500, precum Villa d\'Este, cu superbe gradini si fintini arteziene, realizate de un papa pe vremea cind razesii lui Stefan se bateau cu turcii. In albumul cu amintiri al consilierilor se va regasi in dreptul zilei de 1 decembrie si Primaria Tivoli, si ea o bijuterie arhitectonica, care pastreaza in interior tot felul de busturi ale mai marilor antichitatii, fresce sau mobilier vechi, dar si panoramele cu Roma noaptea. De pe colina pe care a fost ridicat orasul, in zilele senine poti vedea pina si obiectivele turistice care au dat maretia capitalei vechiului Imperiu Roman. Si ca sa va faceti o idee si sa fiti invidiosi putin pe alesii locali si poate, cine stie, sa va convingem sa veniti la Tivoli, aflati ca in aceasta perioada a anului puteti renunta la hainele groase pentru pardesie. Dupa-amiezele le puteti petrece boem pe o straduta veche, cu ingeri brodati in piatra si mirosind a busuioc. Sau, puteti incerca inghetata. Numai sa aveti grija ca aroma si gustul cremos sa nu va faca sa va rataciti, consilierii focsaneni stiu cel mai bine acest lucru. Un alt obiectiv pe care trebuie sa-l bifati in agenda, daca va ginditi sa o luati pe urmele alesilor municipali, sint Termele romane de la Tivoli, cariera de travertin, dar si cele citeva galerii de arta din oras.


Cosilierii au luat cu asalt magazinele


Pentru ca noua manie nationala a ajuns mai nou shopping-ul, poate incercati sa faceti cumparaturi pentru cei dragi contra cronometru. Dupa modelul administratiei focsanene, propunem o noua proba la olimpiada, cumparaturi - viteza. Numai ca aveti grija, tentatia de prin mall-urile italienilor e extrem, dar extrem de mare si s-ar putea sa va tepuiti. Aflati aici ca pantofi de calitate, dar si posete pentru doamne pentru gusturi ceva mai rafinate gasiti si la Focsani, si va ramine si de bani de cafea sau pentru un ziar. Evident, nu putem nega extazul produs de probarea unei hainute D&G de 1.400 de euro pe care o puteti admira in pace la cabina. Si vinzatoarea poate fi usor pacalita spunind pur si simplu ca nu este marimea dvs. Si ca sa mai aflati ce au facut politicienii din Micul Parlament din Focsani, aflati ca au gustat din bucataria italiana, cu flori de dovlecel pane umplut cu scrumbii afumate. Toate mincate la un restaurant de fite, Sibilla, asezat intr-o zona superba, din gradina caruia puteai admira doua cascade, dar si un monument antic, protejat de pasii descoperitorilor moderni. Un singur sfat va dam, de fapt doua: luati un ghid de conversatie roman-italian daca nu rupeti doua vorbe in limba lui Dante si nu uitati inca o pereche de acumulatori, aveti de pozat. Va sfatuiesc ai nostri consilieri care au cam ramas fara film si baterii. Si, daca va rataciti, vorbiti cu cei din jur. Din patru persoane care merg pe linga dvs, cinci sint romani! Ii gasiti peste tot, pe stradute, la restaurante, prin magazine sau la hoteluri. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.