Politică

Primarul de la Vidra continua vinatoarea de consilieri PD

Iulia Crețu
29 nov 2007 2168 vizualizări
Doi democrati, Viorel Anca si Costel Marica, au fost inlocuiti din functiile de consilieri pentru ca si-au schimbat optiunile politice

Primarul PSD din comuna Vidra, Nica Micu, continua razboiul impotriva consilierilor locali care nu sint de aceeasi culoare politica cu partidul pe care el il reprezinta. "Matrasit" in vara din functia de consilier local, democratul Costel-Florin Marica a contestat in justitie decizia CL Vidra de a-l inlocui din functie, decizie bazata pe un act considerat fals, emis de Partidul Forta Democrata. Acesta a primit de la fostul partid pe care l-a reprezentat o adresa prin care Primaria si CL Vidra sint acuzate ca fac uz de acte false. "Facem precizarea ca din evidentele noastre nu figureaza ca inaintata catre dumneavoastra adresa privind pe domnul Marica Costel, care a fost suspendat din functia de consilier local al CL Vidra. Consideram ca neavenita adresa dumneavoastra prin care solicitati Partidului Forta Democrata nominalizarea urmatorului candidat din lista". Mai mult, actele de la partidul lui Petre Roman acuza Primaria Vidra de fals in acte. "Precizam ca adresa nr. 275/9.05.2007, inregistrata la Primaria Vidra-Vrancea cu nr. 2631/9.05.2007 este falsa si nu figureaza ca emisa de Partidul Forta Democrata", scrie presedintele PFD Vrancea, Constantin Staicu. Cu privire la aceste dovezi, primarul acuza in continuare si declara ca nu sint decit minciuni si ca demersul sau si al CL este indreptatit. "Sint minciuni sfruntate. Sa aiba rabdare ca in doua zile ii aduc adresa de la Bucuresti, adresa care solicita schimbarea lui din functie. Actele lui sint de la Vrancea, iar el inca mai avea stampila. Este in aceeasi situatie cu Viorel Anca, si el inlocuit, dar de la care Consiliul Local are de recuperat bani. Dosarul lui Costel Marica este in instanta, sa aiba rabdare, e decizia Curtii Constitutionale", ne-a declarat primarul Nica Micu. Costel Marica a fost ales pe listele Fortei Democrate la alegerile din 2004, dupa care, anul trecut, a intrat in PD, inainte de intrarea in vigoare a Legii 249/2006, privind interzicerea migratiei politice. Desi constatarea incompatibilitatii de acest gen se poate face numai prin instanta, Consiliul Local avind ca datorie numai luarea la cunostinta, in vara, la propunerea primarului, colegii din CL i-au invalidat mandatul membrului PD. Cazul sau nu este singular, CL Vidra "matrasindu-l" pe aceleasi considerente si pe consilierul Viorel Anca, pentru ca acesta a trecut de la PUR la PD. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.