Politică

Consilierii locali propun buget pentru pomeni electorale

Iulia Crețu
28 nov 2007 715 vizualizări
Alesii locali s-au intrecut ieri in a aproba proiecte sociale pentru cetateni, in "energia" campaniei trecute si in spiritul Sarbatorilor care vin u consilierii risca sa fie judecati pentru tainuire daca mai refuza sa-si dezvaluie sursele care ii dau pe goarna pe angajatii corupti u reuniunea de generatie 2004-2008 a CL va avea loc in 2.200, la propunerea pesedistului Vlase, care va veni de dincolo sa o caute pe democrata Mirela Bizna u PSD i-a oferit lui Ulise Grosu momentul sau maxim de glorie, propunerea ca mandatar al CL la CUP RA

Doamnelor si domnilor, va prezentam astazi ora fara profesor de la Consiliul Local Focsani, cea mai galagioasa si neserioasa clasa de politicieni. Amintind de o reclama nu tocmai reusita a unui partid in campania deja incheiata pentru Parlamentul European, putem spune ca de un diriginte sever, dar drept, duce lipsa si micul Parlament focsanean, acolo unde "elevii" consilieri locali demonstreaza la fiecare sedinta ca nu prea vin cu lectiile invatate. Ieri, sedinta lunga cu 34 de proiecte de hotarire i-a gasit cam plictisiti pe multi dintre politicieni. Pentru unii a fost nevoie de trageri de mineca si atentionari verbale pentru a vota asa cum trebuie. Pentru ca a stricat ordinea la vot a partidului sau, pesedistul George Mateescu a beneficiat de indulgenta colegului Ion Vlase care a incercat sa plaseze greseala numararii aiurea a votului catre presedintele Gheorghe Gadjinschi. Acesta insa a ripostat, sustinut si de primarul Bacinschi. "Dar lasati-l in pace! Daca a ridicat mina i-am contabilizat votul la «pentru» ... Ce, e copilul dumneavoastra?", a replicat Gadjinschi catre Vlase. "Ei nu e, poate e", a completat si edilul sef. Ramasi probabil fixati pe fapte bune pentru atragerea electoratului la alegerile de duminica, consilierii s-au intrecut ieri in a face fapte populiste, minati bineinteles de netarmurita dragoste de plebe. Fie ca a fost vorba de social-democrati, simpli democrati, conservatori sau liberali, toti au vrut sa dea, sa fie toti fericiti, cu bani de la buget, macar acum, de Mos Craciun. "Vad ca unii colegi sint cuplati la 380! Campania electorala s-a incheiat, domnilor colegi", i-a atentionat democrata Mirela Bizna pe colegii sai, curentati prea tare de verva politicianista. Alesii s-au aratat milosi din cale-afara fata de pensionari, carora au vrut sa le dea gratuitate pe microbuze, fata de angajatii Primariei, care vor primi "prima de porc" de 5% din salariu, fata de sportivii merituosi, dar si fata de sarmanii judetului. "Sinteti toti incarcati cu energie de la campanie. Vine fiecare cu reteta lui si cu tabelul de impartit bani. Nu vreti sa inminati personal aceste premii", si-a intrebat colegii veteranul pesedist Sandu Paroiu. Ironic, independentul Nitica Ciubotaru chiar a precizat sa se faca separat un buget numai pentru pomeni electorale.


Nu-i dai in git, te acuza de tainuire


Chiar de isi vor impodobi bradul mai sclipitor in acest an, functionarii Primariei Focsani si-au adunat si ieri ponoasele neatentiei. Primul care i-a tras de urechi a fost liberalul Stefan Atomei, care are pretentii chiar absurde ca angajati sa aiba numai calificative de "Foarte Bine" si sa invete sa scrie corect, cel putin in documentele oficale. Apoi, profu din CL, democratul Vasile Apostu, a aflat ca de fapt ar mai avea un frate, gasit de functionarii Primariei. Pe ordinea de zi scria clar: initiatori Apostu Croitoru, Croitoru Vasile. Nu stim acum care din frati a fost ieri la sedinta si a votat. "Domnul Croitoru are un frate geaman", a opinat si democratul George Gadjinschi. Supararea a atins cote maxime in momentul discutiilor despre punctajele pentru locuintele construite prin ANL, unde conservatorul Gheorghe Ivu a precizat ca detine informatii despre unii functionari corupti. Deranjat de acuzatii, viceprimarul Neagu Nistoroiu i-a speriat pe consilierii care nu-i dau pe goarna pe spagari ca pot fi acuzati de tainuire si calomnie. Acuzatii similare au fost lansate si de Mirela Bizna, care a declarat ca doamnele de la taxe si impozite isi fac unghiile in loc sa lamureasca cetatenii. "Tainuirea de informatii e infractiune. Spuneti-ii pe nume sa se sperie. Cind se fac niste afirmatii sint multi stigmatizati. Daca se ajunge la obtinerea de foloase materiale, lucrurile imbraca alta forma", a fost de parere si liderul PSD din CL Focsani, Liviu Oloeriu, cu accent pe e, special pentru democratul Gheorghe Gadjinschi, cel care i-a pocit numele "de cinci ori pe sedinta".


Oracolul din Delphi a decretat, PSD la guvernare in 2.200


Chiar daca la proiecte consilierii nu tin cont de colegialitate si mai ridica tonul unii la altii, folosind uneori si un limbaj de stadion, cind vine vorba perfectionari in administratie, la ski, la munte, PSD^PNL#LOVE. Dragoste si admiratie eterna i-a declarat ieri "membrul" Sandu Paroiu "presedintei" de comisie de Urbanism, liberalei Doina Fodoreanu. Declaratia a venit insa si pe fondul amenintarilor cu sanctiunile pentru cei care nu participa la nici un curs de specializare. "Lasati-ma sa ma duc cu presedintele la curs. Ma iei si pe mine cu mata?", s-a rugat de colegii sai decanul de virsta PSD. Si ca sa vedeti iubire neconditionata la CL Focsani, aflati ca si PSD^PD#LOVE, dar love mai profunda, dincolo de moarte. De aceasta data, cuplul de iubareti care vrea reuniune de clasa la CL tocmai in 2.200 e Mirela Bizna si Ion Vlase. "Ati precizat un an, 2.200. Atunci preconizati ca va ajunge PSD la guvernare? Ce-i aici, mai domnu\' presedinte?", a specificat "doamna de fier" din CL. Replica a venit taios: "In 2.200 am sa va caut si o sa venim impreuna, doamna consilier, iar la nivel de tara o sa fie totul mort", a gindit cu voce tare si pesedistul Ion Vlase. Si ca sa va faceti o idee unde i-ar placea consilierului local sa se reintilneasca cu colegii, aflati ca printre preferinte e o zona de agrement. "Ce fel de agrement se face in respectivul proiect, sa stim si noi? Un mall sau un cimitir?", s-a intrebat iar cu voce tare Ion Vlase. Speram noi, pentru ca nu vrem reintoarceri ale mortilor vii, sa fie vorba de un mall. Si domnu Vlase, ce e de distractie intr-un cimitir? Darimatul crucilor ori blestemul cu cutitul infipt in perete?


Chiar credeai ca te punem mandatar?


Si ca sa vedeti monument de bascalie chiar la sedinta de Consiliu Local Focsani, acolo unde cica se discuta in interesul cetatenilor platitori de taxe si indemnizatii pentru cei 23 de consilieri locali, cititi mai jos. Alesii locali au facut propuneri la "plesneala" pentru desemnarea mandatarului Consiliului Local la CUP RA Focsani, asta dupa ce regia s-a transformat in societate comerciala cu capital privat al CL. Dupa ce democratii si-au bagat la inaintare seful de la municipiu, fostul taranist Nicu Tanase, luat peste picior de pesedisti, care intrebau cine-i respectivul si glumeau ca "angajam un somer, fost director de ARR", reprezentantii PSD-ului l-au aruncat in lupta pe inginerul Ulise Grosu, cel care s-a zbatut sa arate adevaratul pret al apei reci din Focsani. Din pacate pentru acesta din urma, care chiar se apucase sa numere potentialele voturi, alesii au aratat ca li se rupe si ca tot ce fac, fac in bataie de joc. Atit pesedistii, dar mai ales cei patru democrati au zbircit-o. Acestia din urma nici macar nu si-au sustinut seful de organizatie, acordindu-i numai trei voturi, dat fiind ca s-a votat "la secret". Pe Ulise Grosu nu l-au vazut mandatar la CUP SA decit doua persoane. Restul de 17 alesi locali a fost impotriva ambelor variante, asa ca se va reveni asupra proiectului. Iar ieri seara s-a ales si viitorul presedinte de sedinta pentru urmatoarele trei luni, in persoana liberalului Victor Racosanu, acesta fiind singura propunere din legislativ. Se intrevede oare o impacare in Alianta DA? Chiar e posibila si varianta PD^PNL# LOVE? Vom vedea, credem ca unul dintre iubiti nu e tocmai fidel. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.