Politică

Misăilă s-a lămurit cu privire la legea salarizării în sectorul bugetar

Alexandra TĂTARU
9 mai 2017 2010 vizualizări
Primarul Misăilă a participat la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România.La întâlnire au fost prezente și ministrele Mediului și Muncii

Primarul municipiului Focșani a participat luni, 8 mai a.c., împreună cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, la întâlnirea Comitetului Director al AMR, ce i-a avut printre invitați pe doamna Grațiela Gavrilescu - Ministrul Mediului și doamna Lia Olguța Vasilescu - Ministrul Muncii. ”În cadrul întâlnirii s-au discutat probleme referitoare la noua taxa de gunoi, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2017, de 80 de lei/tonă pentru deșeurile inerte și nepericuloase, precum și cele referitoare la prevederile legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, proiect aflat în prezent în procedură parlamentară”, a precizat Cristi Valentin Misăilă. 

Proiectul de lege, potrivit informațiilor publicate pe portalul Ministerului Muncii, se referă la reglementările privitoare la un sistem unitar de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar plătit din fonduri publice. ”În categoria personalului din sectorul bugetar intră personalul încadrat pe baza contractului individual de muncă, personalul care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau alese şi personalul care ocupă funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, magistraţii, precum şi personalul care beneficiază de statute speciale, inclusiv funcţionarii publici şi funcţionarii publici cu statut special. Gestionarea sistemului de salarizare a personalului din instituţiile şi autorităţile publice se asigură de fiecare ordonator de credite, cu respectarea prevederilor prezentei legi. (…). În sectorul bugetar, raportul între cel mai mic salariu de bază şi cel mai mare salariu de bază/soldă a funcţiei de bază/salariu al funcţiei de bază/indemnizaţie de încadrare/indemnizaţie este de 1 la 13”, se specifică în proiectul de lege. Alte detalii se pot citi accesând http://www.mmuncii.ro. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.