Politică

Se deschid noi fronturi în PNL

Ziarul de Vrancea
5 mai 2017 1310 vizualizări
Preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, vorbeşte despre măsuri dure împotriva fostei şefe a PNL, Alina Gorghiu n unul dintre principalii favoriţi la conducerea PNL a intrat în disgraţia preşedintelui Iohannis n un personaj controversat devine lider teritorial al PNL

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri că nu are vreo problemă personală cu Alina Gorghiu şi nu ar putea să o suspecteze pe aceasta de blat cu PSD, dar dacă senatorul liberal va persista în greşeli, conducerea partidului va fi nevoită să ia nişte măsuri. „Acolo (în Comisia juridică a Senatului când s-a votat amendamentul privind graţierea faptelor de corupţie – n.r.) a fost o situaţie neplăcută. Nu aş putea să o suspectez în momentul de faţă pe Alina Gorghiu de blat cu PSD. Sunt mai moderată în calificarea acestei situaţii pentru că foarte mulţi sunt tentaţi în această competiţie internă să scoată fraze de-ale mele din context şi să spună iar că Turcan o atacă pe Gorghiu, că eu aş avea vreo problemă cu Alina Gorghiu personal. Nu am absolut nicio problemă. Eu cred că un om care a fost preşedintele PNL are o expertiză de care trebuie să ţii cont şi după ce acel om nu mai este preşedinte al PNL. În plus este o femeie care a născut în campania electorală, a făcut campanie electorală cu burta la gură. Aşadar, nu pot să am o problemă personală cu Alina Gorghiu. Aprecierile mele sunt de principiu şi sunt valabile pentru oricine aduce PNL în această situaţie”, a afirmat Raluca Turcan. Întrebată dacă a sunat-o pe Alina Gorghiu, deputatul PNL a răspuns negativ, precizând că nu a dorit să fie interpretat într-un alt fel gestul său. „Nu, pentru că în ziua respectivă a existat un moment mai tensionat, un moment în care în spaţiul public Alina lansase o replică probabil pripită, o radiografie pe care eu am făcut-o PNL după alegeri. Atunci, nu aş fi vrut să se interpreteze telefonul meu ca o repercursiune la atitudinea ei”, a completat preşedintele interimar al PNL. De asemenea, întrebată dacă Alina Gorghiu nu ar trebui sancţionată, Raluca Turcan a spus că, în cazul în care va persista în greşeli, conducerea partidului va trebui să ia măsuri. „Eu cred că a existat o sancţiune publică destul de usturătoare. Dacă se repetă, probabil că nu e suficient. Nu aş vrea să fie interpretat ca fiind o acuză la Alina Gorghiu, e o chestiune de principiu. Dacă cineva greşeşte, primii care sancţionează sunt cei din afara partidului, oamenii care ţi-au dat votul. Dacă persişti în greşeală, evident că şi cei care decid trebuie să ia nişte măsuri. E absolut firesc”, a conchis Raluca Turcan.
Liberalul Dragomir Tomaşeschi, membru în Biroul Permanent Naţional al PNL, a declarat, joi seară, că va cere în următoarea reuniune a conducerii partidului excluderea Alinei Gorghiu din PNL, considerând că aceasta şi-a premeditat, miercuri, absenţa de la lucrările Comisiei Juridice a Senatului.

Buşoi candidează la şefia PNL cu sloganul lui Iohannis

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi-a anunţat, vineri, candidatura la preşedinţia partidului, în cadrul unei declaraţii de presă în care a dat de înţeles că va fi continuatorul politicii lui Klaus Iohannis, insistând pe sloganul din campania prezidenţială a şefului statului, ”România lucrului bine făcut”. El a prezentat pe scurt priorităţile pe care, în viziunea sa, ar trebui să le aibă PNL pentru a se impune pe scena politică şi pentru a recupera electoratul pierdut. ”PNL trebuie să se trezească şi să clarifice pe cine reprezintă şi cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor. Avem datoria de a bate PSD şi la alegerile prezidenţiale, şi la alegerile locale, şi la alegerile parlamentare. Dar dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis în 2014, care a ieşit să protesteze împotriva PSD în 2017, PNL nu va bate niciodată PSD. PNL trebuie să demonstreze că poate construi un viitor pentru România şi că poate recâştiga încrederea tinerilor independenţi economic de stat, pe cei care caută o viaţă mai bună în ţară, dar se gândesc în fiecare zi să emigreze, pe cei care vor să aibă un viitor”, a mai spus Buşoi în anunţul de lansare a candidaturii la preşedinţia PNL. El a transmis şi un mesaj anti-PSD, partid pe care l-a numit ”duşmanul investiţiilor, duşmanul capitalului străin şi al investitorilor români”, un partid care guvernează ”după principiul lupului” şi populismului căruia PNL trebuie să se opună.
Liderul PNL Bucureşti a vorbit şi despre ”România lucrului bine făcut”, sloganul central al campaniei din 2014 a lui Klaus Iohannis şi a spus că ”primul pas” pe care PNL trebuie să îl facă ”pentru a da un viitor României” este câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019.
Potrivit unor surse prezidenţiale citate de hotnews.ro, Klaus Iohannis s-a arătat deranjat că Buşoi i-a preluat mesajul din campania electorală. Cateva ore mai tarziu, liderul PNL Bucureşti a răspuns criticilor venite la adresa discursului său, în care a vorbit despre "România lucrului bine făcut", afirmând că nu acesta este sloganul iar, iar referirile au fost făcute cu privire la obligaţiile PNL pe viitor.

Bărbat acuzat că a agresat o femeie pe stradă, cooptat în conducerea PNL

Politicianul bistriţean acuzat anul trecut că a agresat o femeie pe stradă, în urma unui incident în trafic, a fost cooptat în conducerea PNL Bistriţa-Năsăud, fiind ales de către Biroul Politic Judeţean în funcţia de secretar general adjunct. Jenor Beudean a fost prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, în noua sa calitate, de către liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, care a obţinut această funcţie în urma alegerilor din data de 22 aprilie. Turc a declarat că Beudean este un om "foarte harnic'', pe care se bazează în activitatea de secretariat. Beudean a mulţumit noii conduceri a PNL Bistriţa-Năsăud "pentru încrederea acordată" şi a spus că "a trecut cu bine" peste incidentul "neplăcut" din vara anului trecut, când a fost fotografiat trăgând de hainele unei femei cu care avusese un incident în trafic. El a adăugat că, deşi în urma incidentului şi-a dat demisia din PNL, în condiţiile în care liderul de atunci al partidului, Alina Gorghiu, a vorbit despre excluderea sa, în luna decembrie a decis să se reînscrie, fiind primit ca membru al organizaţiei locale din comuna Şieu Odorhei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.