Politică

PNL acuză că activitatea Primăriei Gura Caliței este blocată de influențe politice

Mihai Boicu
5 mai 2017 891 vizualizări
Imediat după organizarea licitației pentru islazul comunei, poliția a cerut documentele pentru a le verifica u liberalii susțin că în loc să se ocupe problemele comunității, primarul și personalul primăriei se confruntă cu numeroase ”șicane, reclamații, contestații” făcute de fostul primar

Liberalii susțin că Primăria Gura Caliței, condusă de edilul PNL Gică Grosu, este în situația să nu își poată desfășura activitatea din cauza influențelor politice. Vineri, primarul și 20 de deținători de animale veniți în fața primăriei au reclamat că licitația pentru islaz a fost blocată în urma unei plângeri făcută de fostul primar PSD al comunei, Nicolae Țandară. Aceștia au arătat că la trei ore de la finalizarea licitației, un ofițer de la Serviciul Economic al IPJ Vrancea a sunat la primărie și a dispus ca toate actele legate de licitație să fie aduse la Poliție. ”Din cauza numeroaselor șicane, reclamații, contestații etc. personalul Primăriei și primarul nu mai au timp să se ocupe de problemele comunității din Gura Caliței. De altfel, cele peste 600 de pagini de documentație aferentă licitației de ieri nu poate fi xeroxată la sediul Primăriei pentru că xerox-ul s-a defectat, fiind suprasolicitat în ultimele luni. Primarul și deținătorii de animale consideră suspectă intervenția Poliției la doar 3 ore de la finalizarea licitației, graba fiind pusă pe seama implicării politicului în activitatea de la Primăria Gura Caliței”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Vrancea. De asemenea, liberalii mai atrag atenția că în urmă cu două săptămâni în fața casei primarului Gică Grosu a fost montată o cameră video de supraveghere, fără acordul și știința primăriei. Reprezentanții IPJ Vrancea nu au vrut să comenteze aspectele reclamate de liberali. Potrivit informațiilor noastre, este de vorba de o reclamație făcută cu privire la organizarea licitației, iar poliția efectuează verificări în privința modului în care s-a desfășurat.

Crescătorii de animale din Gura Caliței se plâng că nu pot folosi islazul

 În jurul islazului de la Gura Caliței există un conflict mai vechi legat de modul în care s-au cheltuit subvențiile de la APIA, care a intrat și în atenția Poliției.  După alegerile locale de anul trecut, fostul primar PSD Nicolae Țandară a acuzat că există un grup de interese privind islazul, din care ar face parte președintele asociației crescătorilor animale, actualul primar și viceprimarul comunei. De menționat că anul trecut nu s-a reușit concesionarea islazului către crescătorii de animale. Pe de o parte, a fost acuzat fostul primar, care la rândul său a spus că proiectul propus în Consiliul Local nu a fost votat de două treimi dintre consilieri. Trebuie menționat că sumele care ar putea fi acordate de APIA drept subvenții pentru islazul comunei sunt importante. (M.B.)

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.