Politică

Manole Merchea îşi încheie mandatul la ENET, la fel şi membrii consiliului de administraţie

Alexandra TĂTARU
26 apr 2017 2850 vizualizări
În această vară, mai exact pe data de 17 iulie, încetează mandatele membrilor consiliului de administraţie al SC ENET Focşani, structură de conducere care a luat toate deciziile importante privind activitatea ENET din ultimii patru ani.

Prin urmare, Consiliul Local Focşani, care este acţionar unic la SC ENET, va fi nevoit în perioada următoare să adopte măsuri privind demararea procedurii de selecţie pentru funcţiile de membru al consiliului de administraţie. Având în vedere prevederile Legii 111/2016, vă rugăm să luaţi măsurile ce se impun pentru selecţia unui nou Consiliu de Administraţie, se arată în adresa trimisă aleşilor locali de către Ştefan Frâncu, reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC ENET SA.

Selecţia candidaţilor pentru funcţia de membru al consiliului de administraţie ar trebui să se facă de către un expert independent specializat în recrutarea resurselor umane. Cu toate acestea, membrii consiliului de administraţie au fost selectaţi până acum pe criterii politice. În prezent, din consiliul de administraţie al SC ENET fac parte Marius Valentin Gheorghe, Gabriel Derderian, Lică Marius Manoliu şi Nicolae Milanovici, toţi membri PSD, ultimul fiind şi preşedinte al consiliului de administraţie. Aceştia sunt retribuiţi cu 20% din salariul directorului ENET, care la rândul său ia parte la deciziile consiliului de administraţie. De altfel, tot în această vară, în iulie, încetează şi mandatul actualului director al ENET, Manole Merchea, membru PNL, care a ajuns director în anul 2013, în urma înţelegerii din USL. ”Consiliul de Administrație, după procedurile demarate de Consiliul local, va decide cine va fi directorul general. Deocamdată nu am luat o hotărâre dacă mai vreau un nou mandat. Până în iulie mai este. În principiu, îmi doresc să continuu activitatea, dar voi decide după ce mă sfătuiesc și cu familia, pentru că am multe probleme de rezolvat”, a precizat Manole Merchea. (A.T.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
masini si utilaje agricole ..., acum 2548 zile, 13 ore, 27 minute, 48 secunde
"E uşor a scrie versuri Când NIMIC nu ai a spune, Înşirând CUVINTE GOALE Ce din coadă au să sune" ... !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.