Politică

Misăilă nu le dă voie liberalilor să facă alegeri în sediul Ateneului

Mihai Boicu
19 apr 2017 1543 vizualizări
Reprezentanții PNL Focșani au anunțat că primarul Cristi Misăilă nu le permite să organizeze alegeri în sala mare a Ateneului din municipiu u aceștia au solicitat să închirieze sala și cererea le-a fost aprobată de directorul instituției u primarul i-a spus reprezentantului Ateneului, într-o ședință de lucru, că nu le permite liberalilor să facă alegeri

Liberalii din Focșani nu își vor putea alege președintele la Ateneul Popular ”Mr. Gheorghe Pastia”. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, se pare că nu s-a întors cu gânduri prea bune din turneul asiatic și le-a pus gând rău liberalilor. Aceștia au solicitat încă de acum trei săptămâni să închirieze sala mare a Ateneului Popular pe 22 aprilie, solicitare care a primit aviz favorabil întrucât în această zi nu erau programate alte activități.

 

Solicitare PNL de închiriere a sălii Ateneului, avizată favorabil

Între timp s-a întors la lucru primarul Cristi Misăilă, care s-a întâlnit cu subordonații într-o ședință de lucru și i-a comunicat reprezentantului Ateneului că nu este de acord că alegerile PNL să aibă loc în această instituție. De menționat că aici au avut loc foarte multe adunări politice în decursul timpului și, foarte probabil, nu a existat vreo situație în ultimii ani în care asemenea întâlniri să fie refuzate. Primarul Cristi Misăilă nu a putut fi contactat telefonic în cursul zilei de miercuri pentru a spune care au fost motivele care au stat la baza unei asemenea decizii. ”Nu cred că este normal ca să ni se îngrădească acest drept pentru că Ateneul Popular este o instituție de utilitate publică și oricine poate să desfășoare o activitate acolo în condițiile legii. Cred că dispoziția domnului primar nu este justificată și sperăm să revoce această hotărâre. Cred este un abuz de imagine a dânsului drept pentru care așteptăm o informare oficială. Atragem atenția domnului primar Misăilă că nu poate să facă un abuz atât de mare încât să comită o răzbunare politică împotriva noastră, a PNL și a consilierilor locali”, a spus într-o conferință de presă consilierul local Dan Buzoi, unul dintre candidații pentru funcția de președinte al PNL Focșani. Acesta a fost cel care a dus personal adresa la Ateneu și a primit confirmare că pe 22 martie poate avea loc ședința de alegeri a PNL Focșani. La rândul său, consilierul Nicu Tănase, de asemenea candidat pentru funcția de președinte, a spus că speră ca primarul Focșaniului să nu își mențină hotărârea. ”Eu sper să nu fie o atitudine de milițian pentru a ne articula pentru că la ultimele ședințe de Consiliu Local nu am fost de acord cu dânșii. Bănuiesc că aici este problemă. Totuși, așteptăm o confirmare oficială. (...) În opinia noastră nu există nicio justificare pentru a ne anula această cerere către primărie. Singurul motiv ar fi că nu am devenit o remorcă la PSD în Consiliul Local”, a declarat Nicu Tănase. PNL Focșani are sâmbătă alegeri pentru funcția de președinte. În situația în care primarul Focșaniului nu se va răzgândi, liberalii spun că se gândesc la un plan de rezervă pentru o nouă locație pentru desfășurarea alegerilor. Pentru funcția de președinte și-au anunțat intenția de a candida consilierii locali Nicu Tănase și Dan Buzoi, precum și omul de afaceri Liviu Macovei. (M. B.)

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.