Politică

Pneumonia a făcut o victimă în Vrancea

Dana Lepădatu
28 feb 2017 835 vizualizări
Gripa a făcut 24 de victime la nivel naţional. Niciuna din Vrancea

În această iarnă, gripa a făcut 24 de victime la nivel naţional, însă niciun deces nu s-a înregistrat în Vrancea. Dintre cele 24 de persoane, 15 sunt femei şi 9 bărbaţi. Niciuna dintre acestea nu a fost vaccinată, iar în cazul a 22 de persoane decedate au existat condiţii medicale pre-existente. În săptămâna care a trecut, potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, pe final de sezon, gripa şi-a făcut iarăşi resimţită prezenţa în Vrancea. O persoană s-a îmbolnăvit şi a avut nevoie de internare pentru a-şi reveni. Cu toate acestea, gripa a fost „blândă” cu judeţul nostru. S-au înregistrat foarte puţine cazuri de gripă, mai puţin de 10 în tot judeţul, şi niciun deces. În săptămâna care a trecut, potrivit raportărilor s-au înregistrat un număr de 1070 de cazuri de infecţii respiratorii şi viroze, cu aproape 200 mai puţin decât în săptămâna precedentă. Dintre acestea, numai 55 au necesitat internare. Grupa cea mai afectată a fost cea cuprinsă între 5 şi 14 ani, cu 294 de cazuri din care 12 au fost internate. În aceeaşi săptămână, în Vrancea s-au înregistrat 262 de cazuri de pneumonii, dintre care 110 cazuri au necesitat internare în spital. De această dată cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, înregistrându-se la această grupă de vârstă un total de 66 de cazuri. Dintre aceştia, 29 de micuţi au avut nevoie de tratament sub supraveghere medicală, fiind internaţi în spital. Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Focşani a murit în săptămâna care a trecut din cauza unei pneumonii. Potrivit INSP, până pe 12 februarie au fost vaccinate antigripal, la nivel naţional, 496.004 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. (Dana LEPĂDATU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.