Politică

Primele declaraţii ale primarului Misăilă cu privire la dosarul DNA în care-i cercetat Bacinschi

Alexandra TĂTARU
24 feb 2017 3958 vizualizări

 


Actualul primar al municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, ne-a acordat primele declaraţii cu privire la recentul dosar în care-i cercetat fostul primar al Focşaniului de către procurorii DNA.
Miercuri  22.02.2017 a devenit publică informaţia că  în urma a unei anchete DNA,  fostul primar Bacinschi a fost pus sub urmărire penală şi sub control judiciar. Acesta este acuzat de procurorii anticorupţie că în anii 2013-2014 ar fi aprobat alocarea de a bugetul local a sumei de aprox. 500.000 de lei, plătind, prin încredinţare directă, plasa cu luminiţe de Crăciun montată în Piaţa Unirii  din Focşani. Procurorii DNA susţin„preţul a fost supraevaluat, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului local cu 356.642 lei, şi că la data semnării angajamentului, beculeţele erau deja montate” În acest dosar se pare mai sunt anchetaţi şi alţi funcţionari publici, dar încă este un mister în ceea ce priveşte numele acestora. Contactat telefonic, ieri, fostul primar Bacinschi a precizat că  „acum este pensionar şi nu mai face declaraţii”, iar actualul primar Misăilă a fost în şedinţele comisiilor de specialitate ale Consililui Local Focşani pană tarziu, astfel că nu am aflat rapid care este poziţia actualei administraţii cu privire la acest subiect.

 
Punctul de vedere al actualului primar

 
Actualul primar al municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, ne-a răspuns la cateva întrebări, după încheierea şedinţei ordinare a Consiliului Local de joi, 23 februarie a.c. Chiar dacă a fost rezervat în răspunsuri, actualul primar ne-a răspuns că, de cand a preluat mandatul, au fost solicitări de documente din partea DNA, dar nu are cunoştinţă dacă se refereau la „dosarul Bacinschi”. „Am primit solicitări din partea DNA, dar din cate ştiu s-au cerut documente pentru alte proiecte, la cele care priveau cheltuirea unor fonduri europene pentru reabilitarea unor şcoli”, a precizat primarul Misăilă.
În ceea ce priveşte soarta funcţionarilor implicaţi în acest dosar, actualul primar a spus că are cunoştinţă despre implicarea unor persoane, dar nu le ştie nici numele şi nici nu a primit vreo adresă oficială din partea DNA care să conducă la luarea unor măsuri administrative împotriva acestora. „Nu am primit o adresă oficială din partea DNA şi nu ne puteam noi pronunţa înaintea justiţiei”, a mai precizat actualul edil-şef al  Focşaniului.
Misăilă a  menţionat  însă că  regretă faptul că se crează un deficit de imagine pentru  Primăria Focşani şi speră ca supoziţiile DNAfie eronate. „Cei acuzaţi beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie şi nu ne putem pronunţa pană nu se dă o decizie în acest sens”, a mai spus Cristi Misăilă. El a mai precizat  şia mai avut întalniri ocazionale cu fostul primar Bacinschi, dar că niciodată nu au discutat despre această problemă.  (A.T)

 

Citiți  și:


Complice la abuz în serviciu :Șefa investițiilor și directoarea economică din Primărie anchetate alături de Bacinschi;


DNA ar putea extinde cercetările şi spre Gabriel Necula în dosarul  luminiţelor;


Lovitură DNA la Focşani Decebal Bacinschi, cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul luminiţelor;

 

Fostul primar al Focșaniului, Decebal Bacinschi,pus de DNA sub control judiciar


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.