Politică

Tudorel Toader - Ministrul vrancean al Justiţiei, anti-OUG 13

Ziarul de Vrancea
22 feb 2017 3140 vizualizări
Tudorel Toader, propus ieri pentru postul de ministru al Justiţiei, este, din 2016, rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde, timp de 11 ani, a fost şi director al şcolii doctorale.

El a fost, zece ani, judecător al Curţii Constituţionale şi s-a numărat printre cei trei judecători ai CCR care au făcut opinie separată la decizia Curţii de invalidare a referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În scandalul OUG 13, Tudorel Toader s-a pronunţat în favoarea abrogării Ordonanţei de modificare a codurilor penale, dar împotriva dreptului preşedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema justiţiei.
Tudorel Toader s-a născut pe 25 martie 1960, în localitatea Vulturu (judeţul Vrancea). Între 1982 şi 1986 a făcut studii de Drept la Iaşi, la finalizarea cărora a devenit, timp de patru ani, procuror la Panciu. În 1990 a devenit asistent universitar la Universitatea din Iaşi, iar în 1991 a fost admis în baroul ieşean. În 1993 a devenit lector, în 1998 conferenţiar, iar titlul de profesor l-a obţinut în 2003. Toader a fost membru al mai multor foruri ale universităţii ieşene, iar în perioada 2004-2016 a fost decan al Facultăţii de Drept la care, de-a lungul carierei sale universitare, a predat criminologie, drept penal român şi drept penal european.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, Tudorel Toader deţine în localitatea natală trei terenuri agricole moştenite, la care se adaugă o casă de locuit moştenită şi una cumpărată. Tudorel Toader a mai cumpărat trei terenuri în alte localităţi din judeţul Vrancea.  În Iaşi, Tudorel Toader deţine o casă de 136 mp² cu terenul aferent de 1.074 mp² şi două apartamente de 75, respectiv 35 mp². Se pare că o parte dintre aceste locuinţe sunt închiriate întrucât la secţiunea ”venituri”, fostul judecător al CCR a trecut 15.300 de lei din ”cedarea folosinţei unor bunuri”. Tudorel Toader are şi două credite la BRD în valoare de 70.700 de euro şi 50.000 de lei, contractate în 2008 şi scadente în 2023. În 2015, salariile obţinute de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au însumat 266.500 de lei, iar cele de la Curtea Constituţională 207.600 lei.

 

Cititi si:

Prof. univ. dr Tudorel Toader originar din Vulturu -Vrancea, propunerea pentru a ocupa portofoliul Ministerului Justiției


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
FOST STUDENT TUDOREL TOADER, acum 2612 zile, 5 ore, 20 minute, 3 secunde
Este sarac si asta lipit pamantului. Speram sa fie capabil , asa cum o arata CV ul SI SA NU CADA IN DORINTELE PENALILOR DRAGANESTI PENTRU CA SI-AR BATE JOC DE TOATA CARIERA LUI. AM MAI AVUT ASTFEL DE citeste integral
piscot, acum 2612 zile, 13 ore, 24 minute, 48 secunde
Traian Băsescu îl umileşte pe viitorul ministru al Justiţiei: "Un judecător pe care poţi să îl arunci la coşul de gunoi" >>> http://www.romaniatv.net/342295
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.