Politică

Clădirile fostului CAP din Broşteni vor fi demolate

Mihai Boicu
19 feb 2017 1345 vizualizări
Terenul pe care se află acestea a fost retrocedat, iar proprietarii s-au angajat că vor demola clădirile pe cheltuiala lor u primarul comunei spune că primăria nu mai are ce să facă cu clădirile, din cauza stării de degrare

Clădirile fostului CAP din Broşteni vor fi demolate după ce terenurile de sub ele au ajuns în proprietatea unor persoane private prin retrocedare. La şedinţa care a avut loc pe data de 30 ianuarie, pe ordinea de zi a Consilului Locala a fost introdus primarul Emilian Florin Dumitriu un proiect privind demolarea imobilelor aflate în domeniul privat al comunei, doearece acestea sunt într-o stare avansată de degrare. Demolarea contrucţiilor urmează să se facă pe cheltuiala celor doi proprietari de teren. Terenul, cu o suprafaţă de 3292 mp, a fost câştigat în instanţă în anul 2009 de o persoană care a cerut retrocedarea acestuia şi care, ulterior, l-a vândut către alte două persoane. ”Proprietarii care au cumpărat terenul ne-au spus că vor să facă acolo ceva şi să ne luăm clădirile. Noi nu avem ce să facem cu clădirile, care sunt într-o stare avansă de degradare. Există un raport de expertiză care arată acest lucru, făcut înainte să fiu ales u primari. Demolarea clădirilor ne-ar fi costat în jur de 12.000 lei şi atunci am convenit cu proprietarii să le dărâme ei. Consiliul Local a fost de acord, iar proiectul de hotărâre se află la Prefectură, pentru a primi aviz de legalitate”, ne-a declarat primarul comunei Broşteni. Nu este prea clar însă cum s-a retrocedat terenul cu tot cu clădiri în urmă cu mai mulţi ani. în mandatul fostului primar Ion Bucur (2008- 2012) se hotărâse vânzarea la licitaţie a fostului CAP, iar cu banii obţinuţi să fie reparate bisericile din comună. ”Susţin retrocedarea terenurilor către foştii proprietari pe fostul amplasament, dar să nu fie construcţii pe aceste terenuri. Ce s-ar întâmpla, dragi cetăţeni cu casele construite pe terenuri oferite de fostul CAP, dacă foştii proprietari ar solicita retrocedarea terenurilor pe fostul amplasament?”, a scris pe Facebook Viorel Tofan, consilier local la Broşteni. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
LORI, acum 2612 zile, 7 ore, 18 minute, 10 secunde
Domnule Tofan ce ati facut dv..pe timpul când ati fost viceprimar să opriti retrocedarea?? ,nu se gasea teren in toata comuna sa il dați in loc ,având totodată clădiri pe acel teren!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.