Politică

Primarul din Andreiaşu a fost cel mai bine plătit primar

Mihai Boicu
19 feb 2017 5865 vizualizări
Ionel Budeanu a beneficiat timp de două mandate de sporuri care i-au urcat salariul la 6000 de lei

Ionel Budeanu, primarul comunei Andreiaşu de Jos, a reuşit ca, timp de două mandate, să fie cel mai bine plătit primar din Vrancea. Liberalul a luat circa 6000 de lei lunar, în timp ce colegii săi au luat mai puţin de jumătate. Pană anul 2014, cand  s-au mărit salariile, edilii de comune ajungeau la puţin peste 2000 de lei, iar după aceea s-au apropiat de 3000 de lei pe lună. Ionel Budeanu a reuşit să îşi  mărească salariul printr-o hotărare judecătorească din anul 2008, a Tribunalului Vrancea. Acestea le dădea dreptul primarului şi viceprimarului să primească un spor de dispozitiv de 25%, spor de vătămare de 15% şi 10% creştere salarială pană la finalizarea mandatului de primar. Curtea de Conturi nu a avut ce facă, avand în vedere hotărarea judecătorească. Mandatul primarului s-a finalizat însă în anul 2012, iar Curtea de Conturi a considerat că după aceea aceste sporuri nu mai trebuia acordate, susţinand că raporturile de muncă s-au încheiat la finalul mandatului 2008 – 2012. în aceste condiţii, sporurile nu mai trebuiau acordate şi în mandatul 2012 – 2016, deşi Ionel Budeanu a aplicat în continuare hotărarea judecătorească. Mai mult, Consiliul Local nu a putut funcţiona, iar în 2014 a fost desfiinţat, organizandu-se alegeri anticipate. Nici după alegeri, Consiliul Local nu s-a putut constituit. Cu toate acestea, Primăria Andreiaşu de Jos le-a acordat indemnizaţii consilierilor şi viceprimarului în perioada iulie 2014 – septembrie 2015. Valoarea prejudiciului adus bugetului local s-a ridicat la peste 165.000 lei. în anul 2016, conducerea primăriei s-a schimbat, în funcţie fiind ales social – democratul Vasile Cristian. Andreiaşu de Jos este una dintre cele mai mici comune din Vrancea, cu o populaţie cu puţin peste 1500 de locuitori. Deşi mică, problemele au fost foarte mare în perioada 2012 – 2016, cand administraţia locală a fost practic paralizată de luptele duse între PSD şi PNL, care cu blocat activitatea Consiliului Local. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2619 zile, 7 ore, 46 minute, 3 secunde
Dubioasa e hotararea judecatorilor Vranceni ! Doar daca fostul primar a avut merite deosebite sau a facut fapte de vitejie pentru care i s-a dat libertatea sa-si acorde majorari salariale ! Curios citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.