Politică

CJ împarte bani la primăriile din Vrancea

Mihai Boicu
14 dec 2016 1791 vizualizări

Primăriile au de primit 3,6 milioane lei, pentru echilibrarea bugetelor locale u trei primării de oraşe şi 44 de comune vor primi fonduri u cei mai mulţi bani merg la Primăria Mărăşeşti

Consiliul Judeţean Vrancea se întruneşte astăzi în şedinţă ordinară pentru a împărţi fonduri primăriilor din judeţ pentru echilibrarea bugetelor local. Sumele din TVA şi impozit care vor fi distribuite se ridică în total la 3,6 milioane lei. ”La propunerile de repartizare a sumelor s-au avut în vedere: solicitările primite de la unităţile administrativ – teritoriale; achitarea arieratelor din secţiunea funcţionare/dezvoltare; numărul populaţiei, număr sate componente şi suprafaţă intravilan; susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală aflate în derulare. Sumele repartizate pe fiecare unitate administrativ teritorială vor fi incluse în bugetul local al fiecărei unităţi administrativ – teritoriale pe anul 2016”, se arată în referatul proiectului de hotărare care urmează a fi aprobat astăzi. Cel puţin la prima vedere, repartizarea sumelor nu pare a ţine cont de culoarea politică, deoarece sunt primarii care vor primi fonduri, dar şi care nu vor primi, atat de la PNL, cat şi de la PSD, potrivit proiectului de hotărare. Cei mai mulţi bani merg la Primăria Mărăşeşti, care urmează să primească suma de 740.000 lei. Odobeşti şi Panciu ar putea primi cate 350.000 de lei, în timp ce pentru Adjud nu s-a repartizat nimic. În comune, sumele pleacă de la 15.000 şi ajung pană la 100.000 lei în cazul unor comune conduse de primari PSD: Cîrligele, Păuleşti, Ploscuţeni, Spulber şi Vîrteşcoiu. Din 68 de comune, 44 ar urma să primească fonduri la şedinţa de astăzi. Pe ordinea de zi se mai află şi rectificarea bugetului, la capitolele ”Autorităţi executive”, ”Alte servicii publice generale” şi ”Drumuri şi poduri”. De exemplu, lista acţiunilor de interes judeţeană a fost modificată prin suplimentarea cu 90.000 de lei a acţiunii ”Olimpicii pe primul loc”. Banii au fost luaţi din economiile înregistrate la alte acţiuni. De asemenea, Direcţia Tehnică şi Investiţii a solicitat modificări ale ”Programului privind necesarul de fonduri pentru activităţile de întreţinere şi modernizare a drumurilor judeţene pe anul 2016”, fără suplimentarea creditelor bugetare la capitolul bugetar ”Drumuri şi poduri”. Pe ordinea de zi a şedinţei se află şi neexercitarea de către CJ a dreptului de preemţiune la vanzarea terenului agricol situat pe situl arheologic de la Mărtineşti, comuna Tătăranu. (M. B.)





 









 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.