Politică

Au început licitaţiile pentru autostrada care va trece prin Focşani

Mihai Boicu
25 nov 2016 1954 vizualizări
Realizarea documentaţiei va dura nu mai puţin de doi ani şi va costa 29 milioane de euro

Compania de Drumuri a scos la licitaţie contractul pentru studiile şi proiectarea drumului de mare viteză pe rută Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani. Cele patru contracte au o valoare estimată de 29 milioane de euro şi termen de realizare 24 de luni. Firma sau firmele care vor  realiza documentaţiile vor stabili dacă drumul de mare viteză va fi autostradă sau drum expres. Autostrada spre Moldova face parte din proiectele prioritare cuprinse în Master Planul de Transport, cu o valoare estimată de 1,3 miliarde de euro, din care 75% sunt fonduri  europene. În termen de 14 luni de la câştigarea licitaţiei se va realiza studiul de fezabilitate final. Proiectul tehnic va fi realizat în termen de 6 luni după aceea. Pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie lucrări va mai dura patru luni. Atunci când va realiza studiul de fezabilitate, contractantul va studia mai multe variante de traseu şi va analiza ambele variante de drum de mare viteză – autostradă sau drum expres. Ulterior  va stabili care este cel mai potrivit din punctul de vedere al raportului cost/beneficiu. Tronsonul Ploieşti – Buzău are o lungime de 65 km, Buzău – Focşani o lungime de 72 km, Focşani – Bacău  o lungime de 110 km, iar Bacău – Paşcani o lungime de 82 km. Ofertele firmelor interesate să lucreze la autostrada spre Moldova trebuie depuse până pe data de 5 ianuarie. Preţul ofertei va însemna doar 30% din criteriile de atribuire. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.