Politică

Vin alegerile! Alege să fii corect!

Gabriel Sava
25 nov 2016 1648 vizualizări
Odată cu startul campaniei electorale premergătoare alegerilor electorale, MAI a demarat campania de informare publică ALEGE SĂ FII CORECT!

În judeţul Vrancea, în afara promovării mesajului campaniei prin mijloacele media, lucrători ai poliţiei, jandarmeriei şi pentru situaţii de urgenţă desfăşoară activităţi direct în rândul publicului ţintă, respectiv persoanele cu drept de vot, spun poliţiştii vrânceni. Iată câteva dintre informaţiile transmise:

1.    Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniţi şi nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.
2.    Puteţi vota la secţia de votare la care sunteţi arondat sau, dacă vă aflaţi în altă localitate din judeţul de domiciliu, la orice secţie de votare, pe listă suplimentară.
3.    Puteţi vota cu cartea de identitate, cu buletinul de identitate sau cu paşaportul diplomatic ori de serviciu.
4.    Infracţiunile electorale sunt prevăzute în Codul Penal, Titlul IX la art. 385 — 393.
5.    Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat — se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi.
6.    Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales — se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani;
7.    Utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals — se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani;

Fapta persoanei care votează prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător — se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani;
Mai multe informaţii utile pot fi accesate pe pagini campaniei http://www.mai.gov.ro/index-campanie.html de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Achim Ion, acum 2702 zile, 3 ore, 30 minute, 14 secunde
Stie Oprisan si Mersoiu cum sa organizeze "corect" alegerile.Mersoiule, vezi ca la locale ai fost coordonatorul cu transportul al mai multor cetateni de etnie roma, un mic exemplu la Blocul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.