Politică

Medalie de aur pentru albumul "Focşanii de altădată - o istorie ilustrată"

Alexandra TĂTARU
20 nov 2016 2968 vizualizări
Participarea la un concurs de literatură filatelică şi cartofilă i-a adus lui Sorin Tudose, autorul albumului "Focşanii de altădată - o istorie ilustrată" o medalie de aur

Înscrierea albumului realizat de Sorin Tudose la un concurs de literatură filatelică şi cartofilă nu a rămas fără rezultate mai mult sau mai puţin aşteptate. Concursul a fost organizat la sfârşitul lunii octombrie de Asociaţia Filateliştilor din Bucureşti  şi au fost invitaţi să participe toţi cei care, în ultimii zece ani, au scos albume cu şi despre timbre, respectiv cei care au tipărit albume de cărţi poştale. Pe partea de cartofilie au fost înscrise în concurs nu mai puţin de 20 de titluri. De asemenea, premierea a fost precedată de o expoziţie organizată la Palatul Parlamentului, expoziţie unde participantii şi-au expus atât lucrările cât şi o parte din materialul folosit în lucrare.

Diploma în rang de medalie de Aur şi un premiu special

Sorin Tudose a primit  Diploma în rang de medalie de Aur

Dupa două zile de deliberări, juriul a acordat distincţii  tuturor celor care au demonstrat că toate criteriile impuse au fost respectate. "Focşanii de altădată - o istorie ilustrată" a obţinut Diploma în rang de medalie de Aur, Cătălin Sorin Tudose fiind apreciat alături de alţi trei autori, respectiv Gheroghe Stănescu şi Gabriel Nicolae din Constanţa, precum şi Cornel Beda din Zimnicea. Au mai fost acordate cinci diplome în rang de medalie de „Vermeil Mare”, două diplome în rang de medalie de Vermeil, două diplome în rang de medalie de Argint Mare, două diplome în rang de medalie de Argint, o diplomă în rang de medalie de Bronz Argintat, două diplome în rang de medalie de Bronz şi alte două diplome de participare. Şase dintre lucrările de cartofilie au primit şi câte un premiu special din partea unor membri ai AFB. Sergiu Gabureac, preşedintele comisiei de cercetare şi literatură din cadrul Federaţiei Filatelice Bucuresti i-a acordat lui Sorin Tudose, autorul albumului,  şi un premiu special. 

Pasiunea pentru Focşaniul de altădată continuă

Hotelul Bristol- într-o ilustrată editată la 1900

Sorin Tudose, fost redactor al Ziarului de Vrancea, a făcut o pasiune pentru Focşaniul Vechi. Mai bine de trei ani a căutat imagini din Focşanii de dinaintea perioadei comuniste şi a încercat să redescopere farmecul unui oraş pierdut. În vara lui 2015 a reuşit să pună în paginile unui album tipărit tot ce a considerat mai frumos şi mai important din vechiul Focşani. Iată că, un an mai târziu, s-a organizat acest concurs la care au participat autori de monografii ilustrate şi la care s-a înscris şi autorul albumului câştigând o meritată medalie de aur. "Practic au participat oameni care redau României şi românilor oraşele nesluţite de regimul comunist şi de cel postdecembrist. Premiile au avut valoare mai curând simbolică, dar recunoaşterea unor oameni de specialitate, filatelişti şi cartofili deopotrivă, este măgulitoare. Cinefil fiind, nu pot decât să mă bucur că albumul a fost apreciat atât de publicul larg cât şi de «critici».  Nu în ultimul rând, pasiunea pentru vechiul Focşani e departe de a se fi încheiat. Aproape zilnic caut noi mărturii vizuale ale urbei de altădată.
Noutăţile le public pe pagina de facebook focsaniulvechi.ro”, ne-a mărturisit proaspătul premiat şi autorul albumului , Cătălin Sorin Tudose. (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 2705 zile, 19 ore, 21 minute, 42 secunde
FELICITARI DEOSEBITE PENTRU AUTORUL UNUI ASTFEL DE ALBUM! ACELEASI FELICITARI SI PENTRU CERCETATORII PETRU MINCU (cu o colectie impresionanta de vederi vechi) SI SORIN TUDOSE, DAR SI PENTRU CEILALTI citeste integral
angela silion, acum 2706 zile, 4 ore, 18 minute, 31 secunde
FELICITARI.Era de asteptat sa fie premiat acest album la care autorul a pus atata dragoste si suflet la realizarea lui.Este interesant pentru noi dar mai ales pentru generatiile care vin ,sa stie cum citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.