Politică

BEJ Vrancea a respins contestaţia PMP privind buletinul de vot

Mihai Boicu
11 nov 2016 1710 vizualizări
Biroul Electoral Judeţean Vrancea a respins ieri contestaţia care a fost formulată de PMP privind modul în care arată buletinele electorale.

 Motivul contestaţiei a fost numărul de patrulatere pe fiecare pagină. PMP a susţinut că pe o pagină a buletinului de vot pot fi amplasate şase patrulatere cu formaţiunile politice şi organizaţiile minorităţilor naţionale. BEJ a decis, după tragerea la sorţi efectuată privind ordinea pe buletinul de vot, ca pe fiecare pagină să intre patru patrulatere cu candidaţii la alegerile parlamentare. Contestaţia PMP a fost respinsă deoarece, potrivit BEJ, nu există prevederi în legislaţie privind modul în care arată buletinele de vot. ”Constatăm că în cuprinsul celor două acte normative nu este reglementată posibilitatea, pentru competitorii electorali sau alte persoane sau entităţi interesate, de a contesta modelul stabilit de către Autoritatea Electorală Permanentă în colaborare cu biroul electoral de circumscripţie pentru buletinul de vot”, se arată în decizia BEJ. Tragerea la sorţi a fost efectuată pe 9 noiembrie. Buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor are 8 file, iar cel pentru Senat 4 file, pentru că numărul candidaţilor pentru funcţiile de deputaţi este mai mare. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 2711 zile, 17 ore, 47 minute, 4 secunde
In acest sens voi prezenta saptamana viitoare pe contul facebook al Partidului Verde un model de buletin de vot, folosit in Germania, care nu mai discrimineaza niciun partid prin pozitia pe buletinul citeste integral
Andrei Cristinel Negru, acum 2710 zile, 17 ore, 7 minute, 23 secunde
Vorbesti ca de obicei ca sa te aflii in treaba. Acea contestatie a fost facuta intrucat sunt prea multe pagini si in multe sectii va ingreuna procesul electoral.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.