Politică

Buletinul de vot va avea cate patru partide pe pagină

Mihai Boicu
10 nov 2016 1677 vizualizări
După stabilirea ordinii candidaţilor, BEJ a stabilit cum va arăta buletinul de vot

Biroul Electoral Judeţean a stabilit modul în care va arăta buletinul de vot, după ce miercuri  a fost efectuată tragerea la sorţi privind ordinea candidaţilor. Buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor va avea 8 file, iar pentru Senat 4 file. ”Fiecare pagină, începand cu a doua pagină interioară, va cuprinde un număr de patru patrulatere egale, în care se vor imprima candidaturile în ordinea stabilită în urma tragerii la sorţi, potrivit Procesului verbal a acestui biroul nr. 205/9.11.2016”, se arată în decizia BEJ. Prenumele şi numele candidaţilor propuşi de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinand minorităţilor naţionale se vor tipări în interiorul patrulaterelor, pe două coloane, prenumele pe prima, iar numele pe a doua coloană. Numărul de pagini diferă pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, pentru că la deputaţi au candidaţi toate partidele, dar şi organizaţiile minorităţilor naţionale şi un independent. Pe a doua pagină se vor regăsi, astfel, partidele politice parlamentare, în următoarea ordine: ALDE, PNL, UDMR şi PSD. Pe următoarele pagini se vor regăsi nouă partide neparlamentare: 5-Partidul Ecologist Roman, 6-Uniunea Salvaţi Romania, 7-Partidul Romania Mare, 8-Partidul Verde, 9-Partidul Vrancea Noastră, 10-Alianţa Noastră Romania, 11-Partidul Socialist Roman, 12-Partidul Mişcarea Populară, 13-Partidul Romania Unită. După aceea, urmează 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale care au candidaţi doar la Camera Deputaţilor, iar la final singurul candidat independent din Vrancea, Gică Duţă. De menţionat că, potrivit Hotărarii 28/2016 a Autorităţii Electorale Permanent, numele şi prenumele candidaţilor trebuie tipărite cu litere corp 12 verzal, echivalentul corpului de literă Times New Roman, dimensiunea 12. (M. B.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.