Politică

Oprişan nu scoate nicio vorbă despre cum va cheltui banii de la Cioloş pentru drumurile Vrancei

Alexandra TĂTARU
1 nov 2016 1813 vizualizări
Sedinţa ordinară a CJ Vrancea de luni a avut 12 proiecte pe ordinea de zi u liberalii s-au abţinut de la votul ordinei de zi nemulţumiţI că Marian Oprişan nu are timp să le răspundă la “diverse” u PSD şi baronul i-au acuzat pe liberali că se opun la proiecte prin care se realizează noi locuri de muncă u Oprişan s-a trezit “încolţit” de un consilier judeţean junior

Consiliul Judeţean Vrancea a convocat o şedinţă ordinară pe 31 octombrie 2016, la care a lipsit doar un singur consilier judeţean. La şedinţă a fost prezent şi Marian Oprişan care a mai propus un proiect pe ordinea de zi la cele 11 anunţate, respectiv “Aprobarea atribuirii unor licenţe de transport pe traseele 063 şi 077”. Şi consilierii liberali au propus, în deschiderea şedinţei, să se adauge la ordinea de zi un punct “Diverse”, pentru că ar fi foarte multe probleme de discutat, însă Marian Oprişan a replicat cu “nu avem timp pentru diverse”, astfel că ordinea de zi a fost votată doar de majoritatea PSD-ALDE, liberalii abţinandu-se. Liberalii ar fi vrut să afle cum va cheltui CJ Vrancea banii de la Guvernul Romaniei destinaţi reparaţiilor de drumuri afectate de inundaţii. Oprişan le-a cerut să facă solicitare scrisă, refuzand să facă vreo precizare în plen.
 
Ce a fost pe ordinea de zi la CJ

Pe ordinea de zi au fost 12 proiecte de hotărare, toate fiind adoptate, însă cateva dintre ele nu au primit votul liberalilor. S-au dezbătut proiecte privind aprobări ale unor procese verbale de delimitare a unor terenuri aferente construcţiilor în Focşani şi Panciu; Transformarea unor posturi din statul de funcţii la Muzeul Vrancei; Transformarea unor posturi din statul de funcţii al aparatului de specialitate al CJ Vrancea; Modificarea organigramei, statului de funcţii şi numărului de personal pentru Serviciul Public Judeţean “Salvamont”; Exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere vacante de director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Vrancea, de către Ciobotaru Cătălin; Aprobarea planului de restructurare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Odobeşti; Clasificarea unor drumuri judeţene pe niveluri de intervenţie, după nivelurile de viabilitate, în timpul iernii 2016-2017 ş.a.

Liberalii vor să ştie ce face Oprişan cu banii lui Cioloş

Nefiind adoptat punctul “Diverse” pe ordinea de zi, consilierii liberali au încercat să insereze problemele pe care le-ar fi dezbătut în “Diverse” pe marginea unor proiecte de hotărare care aveau puţină legătură cu subiectul. Doar că, replicile preşedintelui CJ Vrancea nu au întarziat să apară,  spunand foarte des că “problema adusă în discuţie nu are legătură cu proiectul supus adoptării”. Spre exemplu, Liviu Bostan, consilier judeţean PNL, a întrebat dacă s-a făcut o prioritizare a lucrărilor în zonele afectate de inundaţii, avand în vedere suma alocată recent de către Guvern şi care sunt sectoarele de drum care vor fi reparate pană la sfarşitul anului. Marian Oprişan a evitat un răspuns direct şi a rugat să se facă interpelarea în scris, pentru a se da un răspuns detaliat cu privire la drumurile în discuţie.
Observaţii şi discuţii aprinse s-au produs şi la proiectele care vizau înfiinţarea unor noi posturi la serviciul “Salvamont”, “Crangul Petreşti” sau în ce priveşte modificarea organigramei, statului de funcţii şi numărului de personal pentru aparatul de specialitate în Consiliul Judeţean Vrancea.

Oprişan, pus la punct de Paul Lungu

Marian Oprişan a “certat” liberalii că se opun proiectelor de investiţii

În urma acestor discuţii, consilierii PNL au fost acuzaţi de Oprişan că vor să boicoteze proiectele de investiţii şi că nu doresc înfiinţarea unor noi locuri de muncă, precum cele de administrator la Salvamont sau inspector de specialitate la Crangul Petreşti. “Prin proiectul Crangul Petreşti ne-am angajat să înfiinţăm cinci locuri de muncă de execuţie, postul de inspector gradul II cu studii superioare nu credem că ar realiza acest obiectiv. Ar fi putut fi un post de muncitor calificat”, a spus Emilian Diaconu, consilier judeţean PNL. În replică, Marian Oprişan a spus că “dumneavoastră (liberalii - n.r.) nu aţi fost de acord nici cu Crangul Petreşti”, inserand ironii privind guvernarea PDL-PNL care ar fi boicotat proiectele demarate de CJ Vrancea. Şedinţa s-a încheiat cu un schimb de “amabilităţi” între Marian Oprişan şi tanărul consilier judeţean PNL, Paul Lungu. Oprişan l-a întrebat pe Lungu de documentarul despre romanii din Marea Britanie, pentru care a contribuit focşăneanul, iar Lungu i-a “mulţumit” că-i urmăreşte activitatea şi a replicat că, la randul lui, este atent la activitatea desfăşurată, la vedere sau sub acoperire, de către Oprişan. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
nicu, acum 2729 zile, 20 ore, 32 minute, 25 secunde
De ce nu se raspunde la niste interbari pertinente???? Au scornit nu de mult garantia extinsa la niste plombari facute de pomana!!!! Oare unde sunt aceste clauze contractuale, de când si in ce temei citeste integral
, acum 2730 zile, 6 ore, 37 minute, 17 secunde
CUM? CE INTREBARE. Pai ii dam in contul cotizantului Roman , cu firmele vesnice abonate SOTIREX SI ROMAN IMPEX.
kafka, acum 2730 zile, 6 ore, 51 minute, 29 secunde
Ce întrebare puneți și voi!Sigur îi va cheltui ca pe cei primiți de la PSD cu amenajare popasului Căprioara și amenajarea şi asfaltarea drumurilor şi după un proces de 10 ani a fost achitat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.