Politică

Lungul drum al funcţionarului: de la şefia Finanţelor la şefia panseluţelor

Ziarul de Vrancea
21 oct 2016 2233 vizualizări
Marian Lungu a rămas singurul candidat admis pentru concursul la şefia Direcţiei de Dezvoltare programat pe 31 octombrie

Şef peste muncitorii de la spaţii verzi ar putea ajunge fostul şef al Finanţelor din Vrancea, Marian Lungu. Asta după ce, la selecţia dosarelor candidaţilor, Lungu a fost admis, iar al doilea doritor pentru postul lăsat liber de Laurenţiu Mocanu, după demisie, Stancu Bălescu, a fost respins, pentru că “nu îndeplineşte condiţia specifică referitoare la studiile absolvite, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă”, după cum motivează reprezentanţii Primăriei Focşani. Aşa se face că Marian Lungu se va prezenta fără niciun adversar la concursul programat a avea loc pe 31 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei Focşani. Marian Lungu i-a fost şef actualului primar al Focşaniului Cristi Misăilă, pe vremea cand acesta lucra la Finanţe. “Vreau să caştig o paine pentru a-mi întreţine familia”, ne-a declarat Lungu, întrebat de reporter de ce s-a înscris la şefia Direcţiei de Dezvoltare şI Servicii Publice. Cunoscut ca un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, Marian Lungu a fost schimbat din funcţia de director al Direcţiei Finanţelor Publice Vrancea, iar ulterior s-a suspendat din postul de inspector la inspecţia fiscală persoane juridice din AJFP Vrancea, după ce în luna aprilie a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice, la volan, la primele ore ale dimineţii. Chiar dacă ulterior procurorii i-au dat rezoluţie de renunţare la urmărirea penală şi prin urmare îşi putea continua nestingherit activitatea de la Finanţe, pe o leafă consistentă, iată că Lungu preferă să încerce a fi director la o instituţie subordonată Primăriei Focşani, cu un salariu sub 2.000 de lei. Laurenţiu Mocanu, fostul şef de la Dezvoltare, declara reporterilor ZdV că motivul plecării sale din administraţie a fost salariul modest, de 1.900 lei, după zece ani vechime şi şapte ani de conducere. Totuşi, Lungu ar putea fi propulsat ulterior într-o funcţie cu răspundere şi leafă mult mai importante decat cea pentru care concurează, cum ar fi cea de city manager. Rămane de văzut cum se va descurca Lungu la Dezvoltare, mai ales că primarul Cristi Misăilă i-a “ameninţat” pe muncitorii de la Spaţii verzi, în momentul în care a preluat mandatul, că le va pune fiola să vadă dacă beau alcool în timpul serviciului. (I. C., Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.