Politică

Propunerile liberalilor la Parlament.Toma, Ștefan și Bostan, perdanții de la locale recompensați cu locuri eligibile

Ionel Sclavone
3 oct 2016 4687 vizualizări
Cătălin Toma, la Senat, Ion Ștefan și Liviu Bostan, sunt propunerile finale ale PNL pentru Senat și Camera Deputaților. Este formula în care liberalii au concurat cu rezultatele cunoscute și alegerile locale, din această vară. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Politic Județean (BPJ), în prezența vicepreședintelui PNL Teodor Atanasiu.

 

Ședința BPJ a fost precedată, ieri, de o întâlnire a primarilor cu Teodor Atanasiu, sosit de urgență la Focșani, să-și susțină protejatul, pe Cătălin Toma.  În urma acestei întâlniri, a fost anulată lista de candidați adoptată duminică seara, de Comitetul Județean Executiv, în fruntea căreia se regăseau Nini Săpunaru și Ion Ștefan la Camera Deputaților și Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști, la Senat.

Oficial, decizia CJEx ar fi fost anulată pe motiv că cinci dintre cei care au votat pentru lista lui Săpunaru nu aveau dreptul s-o facă. Neoficial, pe surse, Atanasiu ar fi bătut cu pumnul în masă, readucându-i la ascultare pe primarii PDL-iști. Nicolae Braicău a acceptat să-și retragă candidatura de la Senat, lăsându-i locul lui Cătălin Toma iar Nini Săpunaru a fost înlocuit cu Liviu Bostan, prim-vicepreședinte PNL, poziția 2 pe lista de candidați la Camea Deputaților. Pe aceiași listă a rămas pe poziția 1,   Ion Ștefan. Lista candidaților a fost decisă cu 67 de voturi pentru și 12 împotrivă.


Pe locul doi la Senat, după Cătălin Toma, a fost nomializat omul de afaceri Liviu Macovei. La Camera Deputaților, celelalte locuri, neeligibile sunt ocupate de Doina Vraciu, soția fostului senator Jan Vraciu, Ciprian Epure, Florin Nechifor, Daniel Pancu și Alin Dobre, soțul unei angajate de-a lui Ion Ștefan.


Pe listă nu se mai regăște nici Cornel Noană, directorul Colegiului Național Unirea, prezentat duminică în conferință de presă, de liderul actual al PNL Vrancea ,Cătălin Toma, drept candidatul de pe locul al doilea la Camera Deputaților. Readus în partid special pentru a candida la parlamentare, după ce a demisionat în aprilie, Noană a fost trimis pentru a doua oară  la plimbare pentru a-i face loc lui Ion Ștefan.

În primăvara acestui an, directorul Colegiului Unirea, care era dat ca sigur candidat la alegerile pentru Primăria Focșani, a fost dat la o parte de același Ion Ștefan care și-a dorit cu orice preț, ca și acum, candidatura. (Ionel Sclavone)

Prezentăm în continuare Comunicatul de presă al PNL Vrancea referitor la stabilirea  candidaților pentru alegerile parlamentare

 

"PNL Vrancea și-a stabilit, prin votul membrilor BPJ, listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.


Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal Filiala Vrancea s-a reunit în această seară în cadrul unei ședințe la care au participat 80 din cei 87 membri.

La ședință a participat și Teodor Atanasiu, prim-vicepreședintele PNL, dar și o serie de invitați ai președintelui PNL Vrancea Cătălin Toma.


În urma propunerilor făcute și a votului membrilor PNL din BPJ (67 pentru, 12 împotrivă și o abținere), listele PNL pentru parlamentarele din 11 decembrie arată astfel:


Senat: 1. Cătălin Toma, 2. Liviu Macovei, 3. Florin Nedelcu, 4. Raluca Ioan

Camera deputaților: 1. Ion Ștefan, 2. Liviu Bostan, 3. Dorina Vraciu, 4. Alexandru Ciprian Epure, 5. Florin Nechifor, 6. Daniel Pancu, 7. Alin Dobre.


Partidul Național Liberal Filiala Vrancea a votat și pentru o țintă de 38% în ceea ce privește alegerile parlamentare, după ce la alegerile locale a obținut aproximativ 35% (locul 14 la nivel național). Adoptarea listelor prezentate anterior s-a făcut în mod democratic, prin votul celor 19 primari PNL și a celorlalți membri din BPJ, fără intervenții sau liste impuse de la nivel central.


Departament Comunicare PNL Vrancea, 3 octombrie 2016"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
AAA, acum 2732 zile, 14 ore, 23 minute, 11 secunde
TOMA LA GROAPAAAAA.
TT, acum 2732 zile, 19 ore, 2 minute, 56 secunde
Si profesorul Noana unde este? Iar v-ati batut joc de el?! e a doua oara pe anul asta cand jucati bambilici cu un om de valoarea si cultura profesorului Noana. Cat va mai suportati domnule Toma?! De citeste integral
spitalul de psihiatrie , acum 2733 zile, 2 ore, 2 minute, 7 secunde
PNL-istii sunt cei mai buni si mai distractivi. Votam pe papagalii de Toma si Stefan ca sunt chiar mai dusi cu sorcova ca noi !
gigi PNL-istu, acum 2733 zile, 4 ore, 23 minute, 6 secunde
Uitea Noana, nu e Noana. Pana acum dom sef de la lic Unirea zicea ca a fost folosit mai mult de umplutura pe diverse liste de candidati de la PeNaLi. Acum nici macar pentru asta nu mai e bun. Noana citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.