Politică

Misăilă se dă bine cu Parchetul - Soţia procurorului DIICOT Cristi Mărgel a fost angajată la Primărie

Ionel Sclavone
27 sep 2016 5965 vizualizări
Laura Mariana Mărgel, soţia procurorului DIICOT Cristian Mihail Mărgel a fost angajată, de aproximativ două luni, la Primăria Focşani pe un post de funcţionar public în cadrul Biroului Proiecte u potrivit declaraţiei de avere pe care a completat-o în momentul încadrării, soţia procurorului Mărgel a lucrat în asigurări, de unde a încasat venituri anuale de 42.153,23 lei u la Primărie, în cadrul Biroului de Proiecte, Laura Mărgel îl va avea ca şef pe Adrian Imireanu, omul de încredere al lui Iulian Matache

 

Din punct de vedere financiar, s-ar putea spune că decizia Laurei  Mărgel de a se angaja la stat a fost neinspirată, având în  vedere salariile mici  din administraţia publică locală. Astfel, un inspector cu zece ani vechime a încasat în 2015, în jur de 15.000 de lei, de două ori mai puţin  decât a realizat soţia procurorului DIICOT, din asigurări. În schimb, dacă vorbim din perspectiva siguranţei  locului de muncă şi a influenţei pe care o are, se poate spune că Laura Mărgel a avansat  în carieră.
Cristi Mărgel

 Din 2012, Cristi Mărgel ocupă postul de procuror  în cadrul  Biroului  Teritorial al DIICOT în Vrancea, unde s-a transferat de la Parchetul de pe  lângă Tribunalul  Vrancea. La Parchetul Vrancea, procurorul Mărgel, fost  avocat, s-a ocupat de soluţionarea cauzelor  anticorupţie!
Conform declaraţiei de avere postată de Laura Mărgel pe site-ul Primăriei   Focşani, ea şi soţul său deţin două terenuri intravilane de 230 şi respectiv 54,44 m.p., o casă de locuit  în suprafaţă de 134 m.p., două autoturisme, un SUV Volvo XC 60 din 2012 şi un Opel Astra din 2008. Noua angajată la Biroul de proiecte mai are un credit ipotecar în Euro, cu scadenţa  în 2032, în valoare de 50.000 de euro şi un altul în lei, de 80.000 de lei, cu scandenţa în 2034. De asemenea, fosta specialistă în asigurări mai are o descoperire de card de 65.000 de lei.
Pe de altă parte nu putem să nu remarcăm faptul că abia aterizat în locul   lui Decebal  Bacinschi, noul  primar Cristi Misăilă adoptă obiceiurile   împămantenite la Consiliul Judeţean sub conducerea  Ralucăi Dan şi a baronului Marian Oprişan. Cu ajutorul celor doi, mai  mulţi procurori şi   judecători au primit locuinţe de serviciu pe care, ulterior, le-au cumpărat la preţuri modice iar rudele lor au fost angajate la Consiliul Judeţean  ori în   instituţiile subordonate. Cel mai notoriu dintre cazuri este cel al fostului   ministru al Transporturilor Iulian Ghiocel Matache, a cărui soţie, judecătoarea Daniela Matache, ocupă funcţia de preşedinte a Tribunalului   Vrancea. Este o strategie prin care Raluca Dan şi Marian Oprişan au căutat şi, într-o oarecare măsură chiar au reuşit, să-şi impună controlul   asupra magistraţilor vrânceni. (Ionel SCLAVONE)  



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.