Politică

Oprişan i-a trimis pe primari să ceară bani de calamităţi lui Cioloş

Mihai Boicu
20 sep 2016 3001 vizualizări
La şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Vrancea a avut loc o ceartă în toată regula între liberali şi pesedişti, după ce PNL a propus, din nou, să se aloce fonduri pentru localităţile afectate de inundaţiile din august u Oprişan i-a trimis să ceară bani la prefect şi la Guvern şi a spus că se duce la puşcărie dacă este de acord cu această solicitare u chiar dacă are o armată de jurişti, consilierii PSD au votat angajarea unui avocat în procesul cu fostul constructor al Crangului Petreşti

Bugetul Consiliului Judeţean Vrancea a fost rectificat ieri cu ceartă între pesedişti şi liberali, care s-au contrat minute bune în ceea ce priveşte banii pentru localităţile care au fost afectate de inundaţii. Liberalii au cerut imediat după inundaţiile care au avut loc pe 23 şi 24 august ca CJ să repartizeze de urgenţă fonduri pentru localităţile afectate, însă răspunsul lui Oprişan a fost că nu se poate face acest lucru. La şedinţa de ieri discuţiile au continuat, iar Emilian Diaconu a solicitat suplimentarea fondului de rezervă, pentru ca de acolo să fie alocaţi bani pentru lucrările de urgenţă. Sumele identificate au fost de la Registrul Agricol şi de la proiectul pentru deşeuri, pentru care s-a prevăzut o sumă de 1,2 milioane lei. De asemenea, Emilian Diaconu a mai criticat faptul că nu au existat documente prin care Centrul Cultural Judeţean să justifice solicitarea sumei de 300.000 de lei şi a cerut ca şi aceşti bani să ajungă la fondul de rezervă. Toate aceste solicitări au dus la un schimb de replici, unele deplasate, între cele două tabere. În timp ce aleşii PNL au spus că se Legea finanţelor publice locale prevede posibilitatea cheltuirii unor fonduri pentru situaţii de urgenţă din fondul de rezervă, pesediştii au spus că nu se poate face acest lucru.

Lui Oprişan îi e frică de puşcărie

Mai mult, Oprişan a spus că se duce la puşcărie dacă repartizează fonduri cu această destinaţie.  ”Responsabil de situaţiile de urgenţă este Guvernul şi instituţiile sale. Toate evaluările sunt făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Consiliul Judeţean nu poate să aloce fonduri cu această destinaţie. Banii pe care îi avem nu pot fi daţi cu această destinaţie atata timp cat suntem noi la conducere, pentru că dumneavoastră aveţi prefectul şi Guvernul”, a spus Marian Oprişan. Acesta a mai acuzat Guvernul că a tăiat fonduri pentru dezvoltare. ”Tratăm cu dispreţ banul public. S-a afirmat că nu era necesar un fond de urgenţă. Tocmai s-a dovedit că era necesar. Era cel mai potrivit prilej să corectăm acest lucru. Dumneavoastră negaţi realitatea şi duceţi discuţiile în derizoriu”, a declarat Liviu Bostan. Proiectul a trecut în forma propusă de Marian Oprişan, după ce amendamentele PNL au fost respinse de majoritatea PSD.

Juriştii CJ nu se pricep la litigii comerciale

La şedinţa de ieri s-a mai votat angajarea unei apărător care să reprezinte CJ în procesul cu asocierea condusă de Recon şi Doje, care a lucrat anul trecut la proiectul de amenajare a Crangului Petreşti şi căreia i-a fost reziliat contractul pentru nerespectarea termenelor. Consilierii PNL au acuzat că CJ are un aparat juridic stufos şi nu se justifică angajarea unor avocaţi, în timp ce social – democraţii au spus că juriştii CJ nu au experienţă în litigiile comerciale. ”Eu dacă aş fi jurist şi avea 10 – 15 ani de experienţă în proiectele europene m-aş simţi jignit dacă şeful meu ar apela la serviciile juridice ale unui avocat”, a spus liberalul Cristi Irimia. Marian Oprişan a spus că angajarea unui apărător se impune pentru că este un dosar complex ”care depăşeşte posibilităţile compartimentului juridic”, în timp ce consilierul PSD Constantin Guguianu a susţinut că juriştii CJ nu au experienţă în pledatul în instanţă. De remarcat că acum Marian Oprişan spune că este vorba de un dosar ”complex” în timp ce anul trecut spunea că CJ a încheiat cu Recon şi Doje un contract ”cat se poate de clar”, care prevedea ca firma să restituie banii dacă nu termină lucrările la Crang pană la 31 decembrie 2015. La şedinţa de ieri au mai fost aprobate proiecte privind ”Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Vrancea, etapa a II-a”, prelungirea contractelor de finanţare de finanţare pentru proiectul de realizare a bazelor de Salvamont şi amenajare a Crangului Petreşti, dar şi contractarea unui credit pentru refinanţarea unui împrumut mai vechi.

Oprişan nu acceptă „cep” la rezervorul de benzină

Cele două proiecte liberalilor, pentru Registrul local al Patrimoniului Turistic în cadrul CJ Vrancea şi pentru limitarea consumului de combustibil, au picat. Consilierii PNL au afirmat că nicio cheltuială nu este nelimită şi, în consecinţă, trebuie să existe o limită pentru bezina şi motorina consumată de maşinile CJ. Argumentul nu a ţinut în faţa lui Marian Oprişan, care i-a pus pe consilierii PSD să-i înfiereze pe liberali. În consecinţă, referitor la acuzaţiile mai vechi că maşina lui Marian Oprişan a stat cateva ore pornite, social – democratul Valentin Ochean a spus că trebuia sancţionat şoferul. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.