Politică

Focşaniul ar trebui să aibă drum expres până în anul 2020

Mihai Boicu
14 sep 2016 2911 vizualizări
Ministerul Transporturilor a aprobat Master Planul General de Transport, care prevede ce drumuri expres şi căi ferate modernizate trec prin Focşani

Municipiul Focşani ar trebui fie legat de infrastructura naţională de două drumuri expres, potrivit Master Planului General de Transport pe următorii 15 ani aprobat de Ministerul Trasporturilor. Documentul a fost trimis Guvernului pentru a fi aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Master Planul General de Transport conţine principalele proiecte de autostrăzi, drumuri expres, investiţii în căi ferate şi căi navale pe care are nevoie România să le implementeze. Prin Focşani ar trebui să treacă două drumuri expres, care trebuie construite până în anul 2020. Din păcate, pe partea de infrastructură rutieră sunt planificate proiecte în valoare de 13 miliarde de euro, dar sunt disponibile fonduri doar pentru o treime. De asemenea, pentru 2020 – 2030 doar jumătate din fondurile necesare au fost idenficate. Prin Focşani ar trebuie să treacă drumul expres care leagă Ploieştiul de Buzău, Buzău de Focşani şi Focşani de Bacău. Proiectele au valoare mare şi nu se ştie dacă vor putea fi realizate, mai ales că în decembrie 2016 sunt alegeri şi, foarte probabil, prioritățile ar putea fi altele. De exemplu, cele două sectoare de drum expres dintre Ploieşti şi Focşani au lungime de 137 km, cu o valoare de 537,16 milioane de euro. De la Focşani s-ar putea circula pe drum expres până la Bacău, iar de acolo la Paşcani şi la Suceava. De asemenea, un alt drum expres programat este de la Bacău la Târgu Neamţ. Un al doilea drum expres care trece prin Focşani este cel care leagă reşedinţa judeţului de Galaţi şi Giurgiuleşti. De asemenea, pe drum expres s-ar putea ajunge şi la Brăila, prin Buzău. O altă componentă a Master Planului General de Transport este cea privind infrastructura ferată care va fi modernizată. Pe lista sectoarelor programate pentru modernizare se află Focşani – Roman şi Ploieşti Triaj – Focşani. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ADI, acum 2777 zile, 14 ore, 26 minute, 48 secunde
Asta este un articol scos de la naftalina? alegeri in decembrie 2011?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.