Politică

VIDEO!!! Primarii din Gura Caliţei şi Urecheşti acuză CJ că nu intervine pe drumuri

Mihai Boicu
5 sep 2016 6881 vizualizări
Drumurile judeţene din cele două comune au fost stricate de ape, dar până acum Consiliul Judeţean nu a intervenit nici măcar pentru lua noroiul de pe ele u cinci case de la Urecheşti au fost distruse, ulterior fiind afectate şi altele construite din paiantă u primarul Nistor Bratosin a povestit cum ajung oamenii la Mănăstirea Vărzăreşti: iau scara în spate pentru a cobora şi urca hăul

Primarii PNL din două comune care sunt traversate de drumuri judeţene acuză Consiliul Judeţean Vrancea de faptul că nu a intervenit deloc pe aceste drumuri, pentru ca locuitorii să poată circula. Urecheşti este traversat de drumul judeţean 205 B, iar Gura Caliţei de DJ 205 P. ”Nu îmi iau responsabilitatea pentru ce se va întâmpla. Salvările şi maşinile de pompieri circulă foarte greu. Copiii sunt expuşi accidentelor, pentru că maşinile trebuie să facă slalom printre gropi”, a spus primarul Nistor Bratosin. Acesta a solicitat în ultima adresă trimisă CJ ca autorităţile locale să primească în administrare o parte din acest drum, măcar porţiunea de 2,5 de la E 85 până la primărie. ”Cei de la CJ ne-au spus că trebuie să intervină, dar nu au mai venit. Sunt aluviuni de 25 de cm pe drum, iar bucăţile de asfalt care au fost rupte s-au aşezat una peste alta. Noi nu avem voie să intervenim pe drum”, a mai spus primarul din Urecheşti, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a arătat că, după ce în prima fază au fost distruse cinci case, după aceea s-au mai stricat şi alte gospodării construite din chirpici.

Oamenii trec spre Mănăstirea Vărzăreşti cu scara

De asemenea, drumul spre Mănăstirea Vărzăreşti este distrus, iar primăria a primit sponsorizare două tuburi, pe care nu le poate monta pentru că nu are utilajele necesare. Potrivit primarului, oamenii coboară cu scara în zona afectată, o traversează şi apoi urcă în partea cealaltă cu scara. Nistor Bratosin a acuzat faptul că nu primeşte niciun ajutor de la asociaţiile din care face parte şi intenţionează să iasă din Asociaţia Comunelor, Asociaţia Vrancea Curată şi Asociaţia VranceAqua.

Probleme sunt şi la Gura Caliţei

O situaţia gravă este şi la Gura Caliţei, traversată de DJ 205 P. ”Nu sunt ajutat cu nimic. Oamenii nu înţeleg că este drum judeţean, mă înjură pe mine. A venit comisia de evaluare, a făcut poze, dar oamenii s-au săturat de poze”, a spus primarul Gică Grosu. În satul Dealu Lungu se poate ajunge cu greu, iar cu maşina de pompieri nu se poate trece. Potrivit primarului comunei, o familie este încă izolată, iar autorităţile locale încearcă să îi facă o cale de acces printr-o grădină. Consiliul Judeţean Vrancea a finalizat recent licitaţia pentru reparaţii la drumurile la judeţene pe timp de vară. Contractul a fost câştigat de o firmă de Vaslui şi o firmă din Panciu, pentru următorii trei ani, cu o valoare de aproape 2 milioane de euro. (Mihai BOICU)

În legătură cu probleme ridicate de cei doi primari liberali  în conferinţa de presă din 05.09.2016 deputatul PNL de Vrancea Nini Săpunaru  şi-a exprimat următorul punct de vedere:

Este tipic pentru Marian Oprişan să lase drumurile din cele două comune calamitate în urma  inundaţiilor fără a fi reparate deoarece cetățenii celor doua comune votat PNL și nu PSD la alegerile locale. Nu cred ca va face reparatii pe acele drumuri în  acest an, singura soluție pe care o văd este ca, împreună cu cei doi primari liberali sa facem adunări populare în cele doua comune, în  urma consultărilor cu cetățenii sa ieșim în strada, dar nu la Gura Calitei și în Urechesti pentru ca acolo nu mai circula oricum masinile, ci în faţa Consiliului Județean sau la drumul național!(Advertorial)



 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Drumea, acum 2787 zile, 47 minute, 9 secunde
Primul ,,gospodar,, al provinciei europene Vrancea(cum ii place dlui MO sa-i spuna) lipseste din judet cu saptamanile si lunile .Banii sunt pastrati pentru paranghelii si atunci va fi prezent,cu citeste integral
Vecinul ta nicolae, acum 2787 zile, 5 ore, 31 minute, 27 secunde
Nicule trebuie sa aduci aminte lui opriră ca nici pe timpul psd cînd conducea comuna acel electrician nu a facut nimic nici pe timpul militianului OPRISANE TREZESTETE .
nelu, acum 2787 zile, 6 ore, 5 minute, 12 secunde
Probleme sunt si la Dumbraveni , dar primarul Tilvar nu vrea sa calce seful pe coada, acelasi Drum judetean ce duce la Gura Calitei trece si prin Dumbraveni-Dragosloveni, de ce nu va implicati d-le citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.