Politică

Răsturnare de situaţie la PNL: Comisia de Arbitraj a anulat excluderea lui Ionuţ Filimon

Mihai Boicu
30 aug 2016 3708 vizualizări
Ionuţ Filimon a obţinut caştig de cauză la Comisia de Arbitraj din PNL Vrancea, iar excluderea sa din partid a fost anulată u conducerea PNL Vrancea a anunţat ieri că va contesta decizia Comisiei locale la Comisia de Arbitraj de la nivel naţional u Ionuţ Filimon a fost exclus pentru că şi-ar fi atacat colegii şi conducerea partidului, dar şi pentru neplata cotizaţiei

Excluderea lui Ionuţ Filimon a fost anulată de Comisia de Arbitraj din cadrul PNL Vrancea, o decizie care agită apele în organizaţie, deşi nu este definitivă. Conducerea liberalilor a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că va contesta hotărarea Comisiei din Vrancea la Comisia de Arbitraj de la nivel naţional. Ionuţ Filimon a contestat hotărarea de excludere din partid, pe motiv că şi-ar fi criticat şi denigrat conducerea partidului, dar şi pentru ca nu şi-a plătit cotizaţia din august 2015. Comisia de Arbitraj i-a dat însă dreptate lui Ionuţ Filimon, spunand că acesta s-a bucurat de aprecierea colegilor şi a avut rezultate în activitatea desfăşurată în partid, dar şi că şi-a achitat obligaţiile financiare de partid. Ultima motivaţie este legată de faptul că decizia de excludere a fost luată şi pentru că Ionuţ Filimon nu şi-a plătit cotizaţia, care era mai mare decat cea a unui simplu membru pentru că făcea parte din conducerea PNL Vrancea.
Comisia de Arbitraj a considerat însă că acesta avea de plătit o cotizaţie doar ca un membru fără funcţie. Cum de la cateva sute de lei pe lună la 3 lei lunar este o mare diferenţă, a reieşit că Ionuţ Filimon ar fi plătit mult mai mult decat trebuia, adică în „avans” pe caţiva ani. „Comisia apreciază că dl. Ionuţ Filimon şi-a adus aportul la îndeplinirea obiectivelor de partid, atat la nivel local, cat şi naţional, că este un bun organizator, mobilizator şi se bucură de respect în cadrul Organizaţiei Judeţene a PNL Vrancea”, se arată în decizia luată de Comisia de Arbitraj. Ionuţ Filimon a fost membru în Consiliul Local Focşani unde va mai rămane cel puţin pană la clarificarea situaţiei sale.

Lupte de culise între tabere

Cătălin Toma are probleme în a “scăpa” de Ionuţ Filimon, exclus şi pentru atacuri împotriva sa

Ionuţ Filimon a fost exclus în urma scandalului provocat după ce Ionuţ Ştefan a preluat conducerea PNL Focşani în luna iulie. Ştefan nu s-a opus alegerii lui Filimon în funcţia de secretar general al organizaţiei, deşi Cătălin Toma, preşedintele PNL Vrancea, îi solicitase acestuia să facă un pas înapoi din cauza problemelor penale din trecut.  Mai mult, atunci Ionuţ Filimon a fost acuzat că a încercat să creeze în partid un pol de putere împotriva lui Cătălin Toma. Acum, după ce Comisia de Arbitraj din PNL Vrancea a decis să anuleze  excluderea, reprezentanţii organizaţiei spun că acest lucru demonstrează că la liberali este democraţie. „Conducerea Partidului Naţional Liberal filiala Vrancea a luat act de decizia Comisiei de Arbitraj din cadrul PNL Vrancea cu privire la anularea sancţionării lui Ionuţ Filimon şi anunţă faptul că va contesta hotărarea dată de CA. Decizia de azi confirmă, încă o dată, faptul că PNL Vrancea nu este un partid în care conducerea acţionează dictatorial şi că, procedural, fiecare membru de partid are dreptul să urmeze paşii pe care-i consideră statutari pentru a-şi susţine punctul de vedere”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei. Deşi în ultima perioadă lucrurile au părut că s-au liniştit în PNL Vrancea, decizia Comisiei de Arbitraj arată că nu este chiar aşa. Această comisie este condusă de liberalul Vasile Novac, care, într-o şedinţă de analiză a rezultatelor alegerilor locale ar fi fost dat afară de colegi pentru lipsa de activitate în campania electorală. Cum Cătălin Toma nu i-a luat atunci apărarea, nu este exclus ca între ceea ce s-a întamplat atunci şi decizia favorabilă lui Ionuţ Filimon să existe o legătură. (Mihai BOICU)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
GOGU, acum 2787 zile, 15 ore, 2 minute, 40 secunde
Pe surse se aude ca Filimon l-a amenințat pe Novac cu tribunalul, dupa modelul Botoșani. Avand naturelul sensibil, Novac a inchis ochii si l-a achitat pe infractor.
Cetateanul, acum 2787 zile, 19 ore, 3 minute, 18 secunde
Dl Boicu sunteti foarte obiectiv . Ultima dvs. propozitie din articol este demna de presa de scandal , gen ,, Can - Can " sau ,, Libertatea " , nu de un ziar serios cum va pretinde - ti . citeste integral
florin , acum 2787 zile, 22 ore, 6 minute, 22 secunde
BRAVO!!! Uite asa pacalicul de Toma si gasca lui de ********* si-au luat-o peste bot... Bravo Filimoane, se cunoaste ca esti barbat, bravo, mergi mai departe ptr ca ai sustinere, fa-i varza pe citeste integral
PNL, acum 2787 zile, 22 ore, 13 minute, 29 secunde
Rusine celor care cersesc respectul colegilor .
cornelus, acum 2788 zile, 2 ore, 24 minute, 55 secunde
Asta dovedeste ca PNL-istii sunt niste tigani cocalari care iau decizii exclusiv dupa ureche si se mananca intre ei pentru ciolan ca hienele.
gigi PNL-istu, acum 2788 zile, 6 ore, 46 minute, 17 secunde
Si uite asa banda de ******* condusa de Toma si jurnalistul pacalici care publica stiri doar despre el, Irimia, au ramas prostii satului.
Un cititor, acum 2788 zile, 6 ore, 50 minute, 15 secunde
Dl Mihai Boicu ar fi bine sa mergeti pe fapte concrete si nu speculatii ,, ca intre babe " . Puteti sa aflati in ce constau probele in baza careia a fost luata aceasta decizie ? Daca nu , va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.