Politică

VIDEO!!! Săpunaru speră să-şi “cumpere” un nou mandat de parlamentar cu Legea produselor alimentare

Iulia Crețu
11 aug 2016 2237 vizualizări
Deputatul a recunoscut, în cadrul unei conferinţe de presă, că se înscrie în cursa internă pentru candidaţii la parlamentare u Săpunaru i-a aruncat provocarea parlamentarelor lui Cătălin Toma: “cred că trebuie să candideze”

 

Nini Săpunaru nu se simte vizat de răutăcismele aruncate de Adriana Săftoiu prin PNL, care consideră că parlamentarii cu 3-4 mandate ar trebui să iasă la pensie. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi, la sediul PNL Vrancea de Teodor Atanasiu, Cătălin Toma şi Nini Săpunaru, deputatul de Dumitreşti a pozat în apărătorul producătorilor autohtoni spunand că Legea 321, a comercializării produselor alimentare, care cere supermarketurilor să ia marfă în special de la producătorii locali, va însemna rafturi pline de fructe, legume şi produse romaneşti. Săpunaru a anunţat că se intenţionează realizarea unui monitor al preţurilor, arătandu-se deranjat de faptul că ţăranul îşi vinde telemeaua cu 7 lei/kg, iar în marile magazine, branza ajunge să aibă un preţ de aproape patru ori mai mare. “Telemeaua iese de la producător cu 7 lei/kg şi la raft ajunge cu 25 lei/kg. La fel se întamplă cu multe alte produse. Nu este normal să plătim un astfel de preţ, complet umflat”, a spus Nini Săpunaru. Deputatul a mai adăugat că romanii plătesc mai mult decat nemţii pentru anumite produse, acesta dand exemplu deodorantelor şi al televizoarelor.

În septembrie se vor cunoaşte candidaţii la parlamentare

Săpunaru nu este singurul care se antrenează pentru un loc eligibil pe lista PNL la parlamentarele din iarnă. Potrivit declaraţiilor lui Cătălin Toma, şeful liberalilor vranceni, în partid este o efervescenţă creată de cei care se visează deputaţ sau chiar senatori. Teodor Atanasiu, vicepreşedinte PNL, a spus că în această perioadă face turul filialelor pentru pregătirea de dinaintea alegerilor din iarnă. PNL Vrancea va trece prin etapa evaluării judeţene a candidaţilor pentru parlamentare, iar în septembrie aceştia vor intra în etapa naţională. Atanasiu a mai declarat, ieri, la Focşani, că vom merge la vot pentru a ne alege deputaţii şi senatorii pe 4 ori pe 11 decembrie. “Ne dorim să-i avem în echipă pe parlamentarii care au performat, dar vrem şi un suflu nou. De asemenea, 1/3 vor fi candidaţi femei pentru a fi mai aproape de rigorile europene în materie de reprezentare”, a spus Atanasiu.

Atanasiu: “parlamentarii PNL să fie diferite tipuri de personaje”

Liderul PNL de la centru a comentat declaraţiile Adrianei Săftoiu, care prin afirmaţiile de zilele trecute, în care le cerea parlamentarilor cu 3-4 mandate să facă un pas în spate, a făcut ceva valuri şi le-a produs palpitaţii unor politicieni care s-au cam uitat prin Palatul Parlamentului de decenii. “Adriana Săftoiu nu a făcut referire la cineva anume, a vrut să exprime hotărarea PNL care spune că 1/3 dintre candidaţii la parlamentare să fie candidaţi noi, tineri cu dorinţă de afirmare. Nu-i poţi da la o parte pe toţi cei cu mai multe mandate la activ, este nevoie şi de experienţa unora dintre ei. Organizaţia Vrancea va spune dacă Nini Săpunaru este un parlamentar performant în urma unei evaluări. Avem nevoie de diferite personaje care să joace diferite roluri. Nu cred că este oportun să avem un singur tip de parlamentar, însă un lucru este cert, trebuie să avem şi candidaţi tineri”, a spus Atanasiu. De langă el, Săpunaru a spus că-şi va depune candidatura în partid pentru a fi din nou pe liste la alegeri şi i-a aruncat mănuşa “tinereţii” lui Cătălin Toma, şeful interimar al PNL. Despre acesta din urmă circulă zvonuri care susţin că este interesat să candideze pentru un post de parlamentar. Rămane de văzut cine va fi cap de listă la PNL Vrancea: parlamentarul “performant” cu patru mandate sau tanărul cu dorinţă de afirmare. (I. CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări principalele declaraţii de la conferinţă.

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dana, acum 2785 zile, 13 ore, 10 minute, 30 secunde
aveam o alta impresie de ziarul dvs , dar acum mi-ati confirmat ca si voi sunteti de ,,,,,,,,,,!
radu, acum 2785 zile, 13 ore, 31 minute, 15 secunde
Acesta capusa de bani publici numit, Nini Sapunaru,nu are ce cauta pe lista pentru alegerile parlamentare din toamna,a distrus liberalismul in Vrancea pentru a-si satisface interesele lui particulare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.