Politică

Caţi bani au cerut deputaţii de Vrancea în campania electorală de la locale

Iulia Crețu
9 aug 2016 1804 vizualizări
Camera Deputaţilor a făcut publice sumele pe care le-au “tocat” deputaţii de Vrancea în luna mai a acestui an, fie că vorbim de îndemnizaţii, bani ceruţi pentru birourile parlamentare din colegii sau pentru plimbările din colegii la Parlament, şi invers, ale aleşilor.

Astfel, potrivit datelor economice publice pe cdep.ro, în mai, Ciprian Nica (PSD), Colegiul Focşani, a încasat ca îndemnizaţie 5.535 lei, în timp ce colegul său de partid, Angel Talvăr, Colegiul Focşani-Sud, a luat 5.347 lei. Nini Săpunaru (PNL) – Colegiul Dumitreşti, a încasat 5.901 lei, Neagu Murgu (PMP), Colegiul Mărăşeşti, a luat 5.401 lei, aceeaşi sumă revenindu-i şi celui de-al doilea deputat de Mărăşeşti, Laurenţiu Ţigăeru Roşca. În Colegiul Adjud, deputatul PSD Victor Roman a luat 5.401 lei, la fel ca Florin Mihail Secară - PNL. În luna mai, toţi deputaţii Romaniei au decontat diurne deplasări la lucrările Parlamentului în valoare de 158.235 lei, iar pentru deplasări în circumscripţii electorale s-au cheltuit 114.268 lei. Bani au fost ceruţi şi pentru activitatea birourilor parlamentare din judeţ. Nica a cerut, în mai, 5.774 lei pentru cheltuieli de personal la biroul parlamentar şi 5.769 lei pentru bunuri şi servicii, în timp ce Talvăr a solicitat 5.841 pentru personal şi 5.695 lei pentru bunuri. Săpunaru figurează cu un record de 7.117 lei pentru cheltuieli personal în mai, la care se adaugă şi 4.583 lei pentru bunuri. În Colegiul 5, Neagu Murgu şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca au cerut 7.080 lei, respectiv 5.678 lei pentru personal, în timp ce pentru cheltuieli destinate bunurilor şi serviciilor, Camera Deputaţilor a mai dat 5.801 lei, respectiv 5.847 lei. În Colegiul Adjud, în luna mai, deputaţii Victor Roman şi Florin Secară au solicitat pentru personal birouri parlamentare sumele de 4.410 lei, respectiv 1.443 lei, în timp ce pentru bunuri au cerut cate 5.774 lei fiecare. De precizat că luna mai a fost una a campaniei electorale înainte de alegerile locale care au fost pe 5 iunie. O parte din banii ceruţi de deputaţi au avut această destinaţie, chiar dacă în mod neoficial. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.