Politică

PNL intră în epoca PN-ală: Ionuţ Filimon a fost numit secretar general la PNL Focşani

Ziarul de Vrancea
12 iul 2016 11545 vizualizări
Ionuţ Filimon, consilierul local cu antecedente penale a fost numit secretar general al PNL Focşani, prin votul Biroului Municipal. Practic, el va ocupa a doua poziţie, ca importanţă,în organizaţie, după cea a preşedintelui interimar Ion Ştefan. Luni seara, într-o şedinţă a organizaţiei municipale,a fost stabilită noua structură de conducere a PNL Focşani.

Deşi numirea secretarului general este apanajul exclusiv al preşedintelui interimar, Ion Ştefan a evitat să-şi asume responsabilitatea numirii unei persoane care a suferit o condamnare penală şi a preferat s-o arunce pe urmerii întregii organizaţii. El a cerut să se facă propuneri pentru această poziţie care să fie supuse la vot. Deşi au existat trei nominalizări, Mihai Atanasiu, Ionuţ Filimon şi Nicu Tănase, alegerea s-a făcut între primii doi, dat fiind că cel din urmă a refuzat să candideze.

Şedinţa a fost convocată de actualul preşedinte interimar, Ion Ştefan, care a dorit să-şi prezinte echipa alături de care va conduce organizaţia. În prima fază s-a trecut la alegerea a şase prim-vicepreşedinţi după care s-au făcut propuneri pentru secretarul general.Preşedintele Ştefan a cerut ca funcţia să fie atribuită prin vot deşi, conform statutului, desemnarea secretarului general este responsabilitatea sa. Ionuţ Filimon a fost declarat câştigător cu 16 voturi pentru şi 14 contra. El este noul secretar general al PNL Focşani iar rezultatul a fost consemnat şi în procesul verbal de şedinţă. Mai mult, el şi-a ales cei doi adjuncţi cu care va lucra“, a declarat Cristian Bălosu, fostul şef al PNL Focşani.

Foto:Şedinţa în urma căreia Ionuţ Filimon a ajuns secretar general la PNL Focşani a fost convocată de actualul preşedinte interimar, Ion Ştefan

Deşi numirea lui Ionuţ Filimon a fost confirmată de mai mulţi participanţi la întrunirea de luni,Nicu Tănase, unul dintre prim-vicepreşedinţii proaspăt aleşi, pare că a participat la o altă şedinţă. El susţine că noul secretar general nu este bătut în cuie şi că votul de luni a avut doar rol consultativ: „Ultimul cuvânt îl va avea preşedintele Ion Ştefan, cu atât mai mult cu cât rezultatul a fost strâns“.

PNL merge pe mâna penalilor

Informaţii despre trecutul penal al consilierului local Ionuţ Filimon au început să circule pe internet în urmă cu câţiva ani, înainte de fuziunea cu PNL, pe când ocupa funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL.În primă fază acestea au apărut sub forma unor comentarii pe forumuri. Potrivit acestora, Filimon ar fi fost condamnat într-un dosar de înşelăciune cu abonamente de telefonie mobilă.

Ulterior,problemele sale au făcut subiectul unor şedinţe de partid însă au fost ignorate până în campania electorală pentru alegerile locale deoarece contestatarii săi nu au putut prezenta şi dovada, respectiv hotărârea judecătorească. Un asemenea document a apărut de curând, pe internet, fapt ce i-a făcut pe mai mulţi membri ai PNL să-i ceară demisia. Ionuţ Filimon a contestat autenticitatea hotărârii, prezentând un certificat  de cazier curat, însă nu a afirmat niciodată cu subiect şi predicat că n-ar fi fost trimis în judecată sau că ar fi fost achitat.

În aceiaşi situaţie se află şi consilierul judeţean Viorica Pleşa/Baciu, tot membru al PNL care, în anii 2000 a fost protagonista unui dosar de delapidare cu un prejudiciu record pentru vremea respectivă. Viorica Pleşa a fost trimisă în judecată şi condamnată la cinci ani de închisoare pentru că a sustras din caseria CUP suma 1.406.929.015 lei, contravaloarea, la vremea respectivă a două scări de bloc. 

Până în prezent, conducerea PNL nu a luat nici o măsură în privinţa celor doi, deşi au existat mai multe voci din interiorul partidului care au cerut retragerea lor din prim-plan.Prin numirea lui Ionuţ Filimon ca secretar general, Ion Ştefan şi PNL Focşani au dat semnalul că şi-i asumă pe cei doi consilieri cu condamnări penale, în ciuda prejudiciilor de imagine pe care aceştia le aduc partidului.(Ionel Sclavone)

 

 P.S1 În această  seară(n.r. ieri seară)la sediul PNL Vrancea era în  desfăşurare o şedinţă -furtunoasă din informaţiile noastre-care ar putea aduce elemente noi celor menţionate în articol.Se vehicula,spre exemplu,revocarea lui  Ion Ştefan din scaunul de   preşedinte interimar al PNL Focşani,şi ca urmare a evoluţiilor de luni susprezentate.Alte surse acreditau continuarea reglărilor de conturi dintre taberele Ion Ştefan-Nini Săpunaru;Cătălin Toma-Fevronia Stoica ca fiind la originea tuturor desfăşur ărilor de forţe din ultimele săptămani din staful liberalilor autohtoni.Acestea ar avea drept miză controlul asupra nucleului ce va deţine puterea de decizie în desemnarea candidaţilor PNL Vrancea  în alegerile parlamentare de la sfarşitul toamnei 2016

 

P.S 2 
Conducerea PNL l-a revocat într-o şedinţă, în această seară(n.r. ieri seară), pe Ion Ştefan din funcţia de preşedinte interimar al PNL Focşani. Cătălin Toma, preşedintele filialei judeţene, va prelua şi conducerea interimară a celei mai mari organizaţii liberale, de la Focşani, până la desemnarea altui lider. Decizia a fost adoptată cu majoritate de voturi, în absenţa lui Ion Ștefan şi a susţinătorilor săi. Ea a fost motivată de alegerea consilierului local Ionuţ Filimon în funcţia de secretar general la PNL Focşani. Cătălin Toma a considerat că această numire este un afront la adresa sa, în condiţiile în care el i-a cerut să facă un pas în spate din cauza problemelor penale din trecut.

 

 

Citiţi şi :Război sangeros la şefia liberalilor vranceni:Ion Ştefan a fost schimbat de la conducerea PNL Focşani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Catalina Vasiliu, acum 2841 zile, 19 ore, 16 minute, 42 secunde
Luptele astea din interiorul PNL, au facut victime oameni de calitate incontestabila: doctori renumiti, juristi, economisti, oameni care nu stiu sa fure sau sa faca jocuri de culise. Penalii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.