Politică

Unii coboară printre muritori: Primarul Londrei a călătorit alături de un vrancean

Dana Lepădatu
10 iul 2016 1075 vizualizări
"Mi-ar plăcea ca politicienii din Vrancea să îl ia de exemplu pe primarul Londrei", spune Mihai, de loc din Tulnici, care l-a întalnit pe edilul musulman al Londrei în tren, în drum spre lucru

Mihai Danţiş, un vrancean stabilit la Londra de mai mulţi ani, a avut zilele trecute o surpriză de zile mari: în trenul în care călătorea l-a zărit pe nimeni altul decat primarul Londrei, Sadiq  Khan. “Un om important, care foloseşte transportul în comun, fără gardă de corp şi fără coloană oficială”, aşa cum îl descrie Mihai pe pagina sa de facebook. Mihai Danţiş l-a remarcat printre ceilalţi călători, s-a apropiat de acesta pentru a face o poză, ba chiar a şi intrat în vorbă cu el pe teme privind situaţia romanilor din Regat. Întrebat ce se va întâmpla cu românii care lucrează în Londra, după ieşirea Marii Britanii din UE, primarul Londrei a spus că cei care lucrează legal în Regat pot să stea liniştiţi pentru că nu vor avea de suferit. “Nu m-a întrebat ca Oprişan în 2011 la Lepşa, cand i-am reproşat multe: «Bă băiatule, ştii cine sunt eu??»”, ne-a povestit Mihai Danţiş. “Fiind vrancean, mi-ar plăcea ca politicienii din Vrancea să îl ia de exemplu pe primarul Londrei”, mai spune Mihai. Mihai Danţiş e originar din Lepşa - comuna Tulnici şi s-a stabilit în capitala Marii Britanii în urmă cu doi ani. Spune că a plecat din ţară pentru că s-a săturat de clasa politică din Romania şi mai ales de cea din Vrancea. “Cum bine ştiţi, Lepşa e pe picior de moarte. S-au promis pentru Lepşa multe, dar nu s-a făcut nimic. Oprişan şi compania să îl ia exemplu pe Sadiq”, este de părere Mihai. Mihai spune chiar că se simte stanjenit de atenţia care i se acordă în urma acestei întamplări. “Sunt acelaşi om, chiar dacă am avut ocazia să merg cu primarul Londrei”, spune vranceanul. Cat despre primarul Londrei, un singur cuvant: “excepţional”!  (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.