Politică

PNL vrea să scape de consilierii cu condamnări

Mihai Boicu
7 iul 2016 2470 vizualizări
Viorica Liliana Pleşa şi Ionuţ Filimon au de ales între varianta demisiilor sau să aştepte o decizie a partidului

Cătălin Toma, preşedintele PNL Vrancea, spune că aleşii partidului cu condamnări din Consiliul Judeţean Vrancea şi Consiliul Local Focşani trebuie să facă un pas înapoi. Consilierul judeţean Viorica Liliana Pleşa a avut o condamnare cu executare, în timp ce Ionuţ Filimon a fost condamnat cu suspendare. Cătălin Toma spune că nu a ştiut de situaţia celor doi cand i-a pus pe listele de candidaţi şi acum consideră că trebuie luate măsuri. PNL a avut de suferit din punct de vedere al imaginii în campania electorală şi, în mod normal, persoane cu semne de întrebare nu ar fi trebuit să ajungă printre candidaţi. ”Au fost discuţii cu amandoi şi urmează să se ia o decizie: fie în mod individual îşi vor depune demisia, fie, dacă nu, se urmează procedura statutară. Chiar azi vom avea o şedinţă de Comitet judeţean executiv unde vom stabili de comun acord procedura ulterioară. Dar lucrurile se vor clarifica. Ţin să menţionez că situaţia care s-a creat nu ne aduce niciun avantaj, ba mai mult decat atat ne creează prejudicii de imagine şi de aceea refuz să cred că au făcut-o intenţionat pană la proba contrarie. Noi le-am cerut şi probe în sensul acesta. Nu suntem instanţă de judecată, nu suntem oameni care să tăiem în carne vie, dar la momentul acesta cred că se impune o măsură, dacă nu în mod personal în ceea ce îi priveşte, atunci în mod colectiv în ceea ce ne priveşte”, a declarat Cătălin Toma. Este greu de crezut că în PNL nu s-a ştiut de aceste situaţii şi întrebarea care se pune este de ce nu s-a ţinut seama de informaţiile care au circulat la alcătuirea listelor. Cum unele fapte s-au petrecut cu destul de timp în urmă, e posibil ca unii dintre cei care le-au cunoscut să nu fi spus nimic, lăsand PNL nepregătit în campania electorală. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lulu, acum 2821 zile, 9 ore, 54 minute, 36 secunde
Mai penelistilor, la ce i-a ti mai propus, ce voi nu stiati ca sunt PENALI >?? Viorica a furat cu doua maini din banii publici, de ce nu ar face-o si acum, cu ajutorul nostru ??
danb, acum 2821 zile, 15 ore, 1 minut, 24 secunde
Pai daca nu au stiut pe cine pun pe liste in mod normal si Toma impreuna cu presedintele PNL Focsani, care-o fi ala, ar trebui sa demisioneze. Eu cred ca este imposibil asa ceva. Mai degraba Toma a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.