Politică

VIDEO!!! Misăilă fuge de presă cand trebuie să explice pe ce se duc 7 miliarde lei vechi la paranghelii

Iulia Crețu
4 iul 2016 5039 vizualizări
Aceştia sunt primii bani publici pe care noul primar “îi sparge” de Zilele Municipiului Focşani u primarul nou ales s-a speriat de presă, cand i s-a cerut să anunţe programul manifestărilor, fugind în birou, motivand că are “acte de semnat” u majoritatea din CL, PSD-UNPR-ALDE-independentul Gongu, a votat pentru cheltuirea a 670.000 lei pentru manifestări variate, menite, între altele, să ţină “tineretul departe de manele”, după cum a motivat Sorin Francu necesitatea tocării sumei în cauză

Prima şedinţă a noului Consiliu Local Focşani, care s-a întrunit în cadrul unei extraordinare ieri după amiază, prefigurează un mandat presărat de circ politic între cele două tabere, PSD şi PNL. Primul subiect pe marginea căruia aleşii nu s-au înţeles a fost alocarea de bani pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Focşani. Pentru evenimentele care se vor derula în perioada 5-10 iulie, cand se marchează împlinirea a 470 de ani de existenţă a Focşaniului, s-a alocat suma totală de 672.000 lei, bani ce vor fi cheltuiţi de Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia” – 610.000 lei, în timp ce restul vor fi utilizaţi de Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”, după cum se arată în hotărarea luată ieri. Pentru cheltuirea acestor bani au votat cei opt prezenţi de la PSD, sprijiniţi de cele trei voturi de la ALDE, UNPR şi independent, în timp ce nouă voturi au fost abţineri, de la PNL şi unul UNPR. 

 

Tradiţia premierii elevilor de Zilele oraşului, ruptă în 2016

 

Contrele au izbucnit după ce liberalii au propus, nu foarte coerent, renunţarea la o anumită sumă din banii de paranghelii, pentru premierea celui mai bun elev şi a celui mai bun profesor din Focşani. Nicu Tănase de la PNL a propus ca lor să li se dea cate 10.000 lei de fiecare, neprecizand cum se va face selecţia. Pesediştii nu au sprijinit propunerea PNL, explicand că în următoarea şedinţă a CL se va iniţia un proiect pentru alocarea de sume destinate premierii elevilor olimpici şi a profesorilor care i-au îndrumat. “Aş dori ca din această sumă să fie utilizaţi nişte bani pentru elevii şi profesorii cu merite, să le acordăm o răsplată”, a spus Ion Ştefan de la PNL. “Teatrul nu poate da burse elevilor”, a replicat Bogdan Matişan de la PSD. Acesta a recunoscut că, în fiecare an, era o tradiţie ca Primăria Focşani să premieze de zilele oraşului excelenţa în educaţie. În acest an însă va fi o excepţie, prioritate avand parangheliile. Elevii olimpici vor fi premiaţi ulterior. “În bugetul anual sunt prevăzute sume pentru premierea elevilor cu rezultate la concursurile din grila Ministerului Educaţiei. Propunerea pentru premiere se face pe baza numelor propuse de inspectorat. Nu s-a putut face pentru astăzi pentru că timpul a fost scurt”, a spus Carmen Grosu, directorul economic al Primăriei Focşani. 

 

Francu despre paranghelii: “tinerii să stea departe de manele”

 

Consilierii liberali au cerut directorului Teatrului Municipal Focşani, actorul Sorin Francu, să anunţe programul manifestărilor, acesta fofilandu-se într-un stil nu tocmai elegant. În cererea scrisă către CL, Francu spune că la Focşani vor veni artişti aplaudaţi şi trupe la modă pentru ca tinerii focşăneni să se bucure de stiluri muzicale recunoscute şi să stea departe de “kitch, manele şi alte stiluri din zona subculturii”, după cum a transmis Francu în adresa către CL. “Festivalul de folclor, festivalul coral Pastorala, concerte simfonice, Festivalul de dans, muzică uşoară, Expoziţie de Artă Plastică, spectacole de teatru şi altele definesc o paletă largă de manifestări artistice dedicate tuturor categoriilor de varstă, sociale şi de gust. În fiecare an această manifestare a însemnat şi un plus pentru activitatea comercială din zonă şi a adus bucurie multor locuitori ai Focşaniului şi Vrancei precum şi musafiri prezenţi în municipiu cu acest prilej. Calitatea artistică şi tehnică a manifestărilor a fost mereu cheia succesului şi a dovedit organizatorilor importanţa deosebită pe care o are acest aspect”, a scris Sorin Francu. 

 

Misăilă a fugit de presă!

 

Primarul Cristi Misăilă, rugat să transmită programul manifestărilor care debutează marţi, 5 iulie, a fugit “ca dracu’ de tămaie” de reprezentanţii presei. Misăilă s-a speriat de întrebarea “caţi bani aţi alocat pentru Zilele oraşului”, afirmand că toate informaţiile le găsim în mapa CL. Proaspătul primar ales n-a binevoit să acorde nicio lămurire cu primire la prima paranghelie pe bani publici pe care o girează din biroul nr. 1 al Focşaniului. Cristi Misăilă a fugit, la propriu, de reporteri, precizand că are acte de semnat şi nu poate transmite nimic cetăţenilor care l-au ales sau nu, la alegerile de pe 5 iunie. Probabil se va simţi mai confortabil cu întrebările presei de partid, vom afla. (Iulia CREŢU)

 

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la şedinţa CL. 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
cetatean, acum 2850 zile, 19 ore, 37 minute, 6 secunde
mai bine a ti lua un tomograf la spital sa va faceti un rmn.
@ZV, acum 2851 zile, 5 ore, 24 minute, 57 secunde
Ar fi indicat sa prezentati ``cuplurile de aur`` ce vor fi premiate in bani de Primaria Focsani deoarece printre acestea sunt si infractori cu caziere foarte lungi.
relu, acum 2851 zile, 12 ore, 32 minute, 47 secunde
stefane nu mai sta langa travestitul de barsan ca te molipsesti de prostia dansului. Si el se vrea sef , conducator , viceprimar si multe alte functii mai ii viseaza gargaunele, dar degeaba. Stai citeste integral
EU, acum 2851 zile, 19 ore, 41 minute, 4 secunde
peggy bundy nu stie ce e aia elev olimpic si nici munca la catedra ...asa ca de ce sa fie preocupata de astfel de aspecte ?
Focsanean2, acum 2851 zile, 19 ore, 45 minute, 59 secunde
Dl Francu nu prea a nimerit-o cu "tinerii sa stea departe de manele" tinerii din Consiliul local si nu numai sunt inebuniti dupa acest gen de kitch muzical, unii ex fratii Gongu si-au citeste integral
durere, acum 2851 zile, 20 ore, 39 minute, 2 secunde
la batranii si copii care se traiesc in mizerie s-au gandit acesti intelectuali care au facut facultatea in zece ani, gen Ailincutei?
om, acum 2851 zile, 20 ore, 52 minute, 22 secunde
Cat de ridicol pentru analfabetii alesi de lume sa-i conduca.Sunt agramati,cu doza inalta de ****** si se joaca cu banii publici.Cu banii aia repara piatra cioplita din centru pe care ne rupem citeste integral
Focsanean, acum 2852 zile, 1 ora, 4 minute, 13 secunde
S-au intalnit hotii de la PSD cu prostii de la PNL. Toata treaba la parangheliile astea este cum sa fure ceva bani de la bugetul local si sa para ca e corect si in folosul cetatenilor. Iar escrocul de citeste integral
, acum 2851 zile, 12 ore, 30 minute, 48 secunde
nu-l uitati pe BARSAN ca se vrea si el pion important acolo si nu vrea sa fie catalogat prost pnl ci mai degraba hot pnl.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.