Politică

DOCUMENTE ATASATE !!! Cine sunt noii consilieri judeţeni şi cum se vor împărţi mandatele în localităţi

Mihai Boicu
8 iun 2016 9173 vizualizări
PNL va face opoziţie în următorii patru ani cu 13 consilieri judeţeni u social-democraţii deţin puterea în legislativul judeţean şi pentru următorii patru ani u în judeţ au fost aleşi doar patru consilieri independenţi u Ziarul de Vrancea vă spune cum se vor împărţi mandatele în Consiliul Judeţean şi în consiliile locale din judeţ în urma alegerilor de duminică

Consiliul Judeţean rămâne sub controlul PSD după alegerile din 5 iunie, când social – democraţii au obţinut 18 mandate. PNL are 13 mandate de consilier judeţean, iar ALDE încă două, astfel încât Marian Oprişan nu are nicio problemă în a controla instituţia şi în următorii patru ani. Dacă la PSD vor fi în mare cam aceiaşi consilieri din mandatul 2012 – 2016, la PNL sunt multe nume noi, în frunte cu noul preşedinte al organizaţiei, CătălinToma. Cum acesta a obţinut un nou mandat de primar la Jariştea, probabil că va lăsa locul de consilier judeţean unui alt candidat. Nu este exclus să mai apară şi alte modificări în rândul consilierilor judeţeni dacă vor fi aleşi care vor decide că nu vor această funcţie sau vor rămane fără susţinerea politică de la partid. De precizat că PSD are supremaţia în Consiliul Judeţean din anul 2000, iar în tot acest timp Marian Oprişan şi-a consolidat poziţia de lider politic aproape absolut al judeţului. 


La ora actuală, cei 33 de consilieri, potrivit listelor de candidaţi, sunt următorii:

PSD: Marian Oprişan, Dragoş Bârlădeanu, Nicuşor Halici, Constantin Guguianu, Doru – Geany Bălan, Vasile Melinte, Tudoriţa – Rodica Boboc, Ştefan Buzărnescu, Nicuşor Blîndu, Cristian Dănuţ, Laurenţiu- Daniel Marin, Valentin Ochean, Aura – Lăcrămioara Eşanu, Aurelian – Cătălin Răducanu, Cătălin Gheţu, Adrian Badiu, Mircea Adam, George – Claudiu Nica. 

PNL: Cătălin Dumitru Toma, Liviu Bostan, Liliana – Viorica Pleşa, Dorina Vraciu, Florin Nedelcu, Norocel – Pompiliu Stroe, Cristinel Irimia, Emilian Diaconu, Adrian – Vasile Creţu, Ovidiu Burduşa, Alexandru – Ciprian Epure, Sori Robu, Alin – Daniel Olteanu.

ALDE: Ionel Cel – Mare, Dorina Săpunaru 

Patru independenţi în consiliile locale din Vrancea

Alegerile locale de pe 5 iunie au adus câştig de cauză, în principal, celor două mari partide, PSD şi PNL, care şi-au adjudecat majoritatea mandatelor din consiliile locale. În Consiliul Judeţean şi în consiliile locale din oraşe şi comune au intrat UNPR, ALDE, PMP sau Partida Romilor. Prin consiliile locale din oraşele şi în special din comunele Vrancei s-au strecurat şi câţiva consilieri independenţi, care ar putea juca un rol important în creionarea majorităţilor politice. Astfel, la Focşani un mandat a obţinut candidatul independent Emanuel Gongu, fost PNL, care a fost votat pe peste 1.100 de alegători. La Dumitreşti, un mandat de independent a luat consilierul Emil-Dan Lazăr, un om de afaceri din localitate. În urmă cu patru ani, acesta a fost candidatul PDL la Primărie, însă a pierdut alegerile şi a fost ales doar consilier local. Pentru că nu a obţinut locul pe care îl dorea, acesta a candidat independent şi, cel mai probabil, se va lipi de puterea comunală reprezentată de primarul Petrică Dogaru. Şi la Nistoreşti vom avea un consilier local independent în persoana lui Ştefan Murgu, om de afaceri din localitate, şi el candidat fără partid pe 5 iunie. La Păuleşti, în consiliul comunal va ridica mâna la vot şi consilierul independent Ionel Botezatu, angajat al obştii. 

Peste 10.000 de voturi nule la alegerile locale

La alegerile locale au fost peste 10.000 de voturi anulate la alegerea membrilor Consiliului Judeţean Vrancea. Numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 163.194, iar din acestea 10.437 au fost nule. La nivel de judeţ, 2.309 persoane au votat cu urna mobilă. Alte 3.552 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar 31 pe liste complementare. La funcţiile de primari, numărul voturilor valabile exprimate a fost de 155.820, iar cel al voturilor nule de 7.324. În cazul consiliilor locale, totalul voturilor valabile a fost de 153.793, în timp ce 9.344 buletine de vot au fost anulate. După cum se vede, cele mai multe voturi anulate au fost la Consiliul Judeţean. (M. BOICU)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
gigi, acum 2875 zile, 10 ore, 13 minute, 30 secunde
atat de multe voturi nule le-au trebuit psd-lor sa castige alegerile
UN CETATEAN, acum 2875 zile, 10 ore, 16 minute, 42 secunde
vin ai nostri....pleaca-i nostri....sau aceeasi Marie dar...cu alta palarie
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.