Politică

Rezultate alegeri locale 2016 Consiliul Judeţean Vrancea

Ziarul de Vrancea
6 iun 2016 10700 vizualizări
Alegeri locale 2016 pentru CJ au fost câştigate de PSD în Vrancea.

Conform rezultatelor neoficiale evidenţiate de numărătoarea paralelă a voturilor  realizată de partidele politice participante la scrutin,la Cosiliul Judeţean, PSD a reuişit să obţină peste 50% din voturi.Rezultatul îi va permite să-şi desemneze din randurile sale noul preşedinte de CJ pentru mandatul 2016-2020 fără a fi nevoit să facă alianţe cu alte partide  politice pentru adjudecarea acestei poziţii de conducere.Menţionăm că rezultatele prezentate sunt cele obţinute în condiţiile în care numărătoarea oficială a voturilor nu s-a terminat.Astfel conform numărătorii paralele a PNL, în urma centralizării a peste 95% din secţiile de votare, situaţia arată în felul următor:

Consiliul Judeţean Vrancea


PSD – 65.000 voturi (50,1 %)
PNL – 45.348 voturi (35 %)
ALDE – 7.034 voturi (5,42 %)
UNPR – 5.398 voturi (4,16 %)
PMP – 3.770 voturi (2.91 %)
PND – 1.838 voturi (1,41 %)
PRO Europa – 1.158 voturi (0,89 %)

Trebuie precizat că la scrutinul de anul acesta pentru alegerile locale 2016 la Consiliul Judeţean legislaţia este modificată faţă ce mandatele anterioare. Modificarea majoră constă în faptul că preşedintele CJ nu va mai fi ales direct, de către alegători, ci de către cei care în urma scrutinului vor deveni consilieri judeţeni.Dacă avem în vedere rezultatele prezentate  PSD ar putea să-şi desemneze din randurile sale noul preşedinte de CJ pentru mandatul 2016-2020 fără a fi nevoit să facă alianţe cu alte partide  politice pentru adjudecarea acestei poziţii de conducere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.