Politică

VIDEO!!! Băsiştii din Vrancea s-au îmbulzit la întâlnirea cu Traian Băsescu

Iulia Crețu
26 mai 2016 3767 vizualizări
Fostul şef de stat, preşedinte al PMP, s-a aflat ieri la Focşani pentru o întâlnire de îmbărbătare, înainte de alegeri, a simpatizanţilor din Mişcarea Populară. Sepepiştii care-i asigură paza lui Băsescu i-au alungat pe unii fani ai lui Băsescu, care n-au avut loc în sala mică de la Ateneu.

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Sala mică a Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” Focşani a fost, ieri la prânz, neîncăpătoare pentru membrii de partid ai PMP, dar şi pentru simplii simpatizanţi ai fostului şef al statului, Traian Băsescu. Acesta, în calitate de şef de partid la Mişcarea Populară, este într-un turneu naţional de susţinere şi încurajare a candidaţilor PMP la alegerile locale de pe 5 iunie. Pentru că la Focşani spaţiul a fost prea mic pentru toţi cei care au venit să-l vadă pe Băsescu, sepepiştii chiar i-au alungat pe unii admiratori, într-un exces de zel de neînţeles. Sepepiştii au explicat că în aglomeraţie le este greu să-i asigure paza fostului preşedinte al României, ştiut fiind că lui Băsescu îi priesc şi caută băile de mulţime. Dacă gărzile de corp s-au agitat prea tare, lui Traian Băsescu i-a plăcut faptul că oamenii s-au îngrămădit să-l salute şi să-i ceară autografe pe vechi afişe de campanie ale sale, de când acesta a fost candidat la preşedinţie din partea fostului PDL. “Este foarte important ca oamenii să ştie ce vrem noi, PMP. Am sentimentul de responsabilitate faţă de candidaţii noştri, oameni care s-au expus împotriva forţelor politice reprezentate de PSD şi PNL. Nici PSD şi nici PNL nu-şi doresc să apară alt partid care funcţionează pe alte principii decât ale lor. De picioarele acestui partid nu atârnă suspiciuni de corupţie, candidaţii noştri sunt impecabili şi la alegeri aşteptăm o reacţie corectă de la electorat. PMP are un specific anume. Este pentru prima dată când un partid vrea voturi servind electoratul, nu prin a oferi mită electorală. Partidele de tranziţie şi-au cumpărat voturile. Servind electoratul, acesta este şi modul prin care partidele din Europa fac politică, fără mită”, a spus Traian Băsescu, la Focşani.

Băsescu cere electoratului să fie sincer la vot

Întâlnirea sa cu simpatizanţii a durat aproape o oră, după Focşani, Băsescu plecând la o întâlnire similară la Buzău, nu înainte de a salute în treacăt şi oamenii adunaţi în Piaţa Unirii curioşi să afle cine a venit în oraş. “Alegerile locale sunt un examen greu, al sincerităţii. Problema este: pe 5 iunie, seara, ce vom constata? Că electoratul a fost sincer când a spus că s-a săturat de partidele vechi?! Românii sunt cinstiţi când spun că vor altfel de politicieni. Fac un apel la sinceritate, pentru că şi eu am fost un om politic sincer, am spus ce am gândit, lucru care nu m-a făcut simpatic pentru clasa politică şi pentru unele instituţii”, a mai spus Băsescu.

PMP se bazează pe nucleul dur format din “băsişti”

Preşedintele PMP a avut un mesaj şi pentru fanii săi, intitulaţi “băsişti”, apelativ pe care l-a folosit în momentul de salut şi şefa partdului de la Vrancea, Mirela Bâznă, candidat la funcţia de primar al Focşaniului. “Mă bazez pe anumite categorii de oameni la vot. Băsiştii sunt acei oameni care au înfruntat această etichetă pusă de un anumit trust de presă, dar care pe zi ce trece devine onorantă. Acum mă adresez lor pentru a doua oară rugându-i să voteze PMP. Mai este o categorie de electori cărora mă adresez: celor nemulţumiţi de clasa politică actuală, care vor ca la alegeri să stea acasă. Nu staţi acasă! Daţi un vot PMP şi nu veţi fi nemulţumiţi! De asemenea, mă mai adresez celor care m-au votat în două rânduri parlamentar, apoi primar general al Capitalei şi preşedinte al României. Acest electorat poate privi cu încredere către PMP”, a mai spus Traian Băsescu, preşedintele PMP. Acesta a încheiat vorbind despre politica de alianţe a partidului după alegerile locale, Băsescu afirmând că primarii vor avea nevoie de o majoritate care să-i susţină în consiliile locale. “Dacă nu avem majoritate în CL, aproape că am câştiga degeaba primăriile, acolo unde vom câştiga. Negocierea pentru majorităţi va rămâne în responsabilitatea câştigătorului. Unde nu câştigăm, nu facem alianţe. Obiectivul nostru este ca în 2020 să ajungem la 30% şi să fim capabili să guvernăm”, după cum a mai spus Traian Băsescu. (Iulia CREŢU)

Obs.

Candidaţii PMP se regăsesc la următoarele poziţii pe Buletinele de vot în alegerile din 5 Iunie 2016:
Poziţia 6 –Consiliul Judeţean Vrancea
Poziţia 5 -Consiliul local Focşani
Poziţia 5 –Primăria Focşani

 

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări discursul lui Traian Băsescu la întâlnirea PMP Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mos toader , acum 2862 zile, 8 ore, 18 minute, 40 secunde
pt un cetatean nemultumit de clasa politica ...... daca tu chiar crezi ce ai scris inseamna ca ai o problema ..... daca tara asta nu are nevoie de imprumuturi de ce tote guvernele , tariceanu , ponta citeste integral
UN CETATEAN NEMULTUMIT DE CLASA POLITICA, acum 2862 zile, 9 ore, 17 minute, 12 secunde
DOAMNE MARE E GRADINA TA , OMUL ASTA A DISTRUS O TARA SI MULTI MAI CRED ORBESTE IN MINCIUNILE LUI . VA INTREB .....DESPRE RAPIREA JURNALISTILOR ?....DESPRE FAPTUL CA ROMANIIA NU ARE NEVOIIE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.