Politică

VIDEO!!! CL Focşani şi-a vărsat oftica pe final de mandat din cauza bâlbelor de la vot

Iulia Crețu
19 mai 2016 2880 vizualizări
In ultima şedinţă ordinară din acest mandat, Consiliul Local Focşani a revocat mai multe hotărâri, unele adoptate chiar luna trecută u în timp ce unii aleşi au acuzat funcţionarii că i-au “lucrat” punându-le în faţă proiecte nelegale, alţi consilieri au recunoscut vocal că la vot nu au fost “atenţi” şi că n-au citit documentele puse la mapă

Consiliul Local Focşani a revenit asupra desemnării unui nou mandatar în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Administraţia Pieţelor după ce proiectul de luna trecută, prin care fusese ales pesedistul Vasile Melinte în locul liberalului Georgel Constantin, a fost contestat în instanţă de Prefectura Vrancea, pe motiv de nelegalitate. În şedinţa de ieri, CL a respectat indicaţiile procedurale la vot dictate de Prefectură, doar de dragul majorităţii roşii de a pune un membru PSD în coasta lui Fane Popa, şeful liberal de la Administraţia Pieţelor Focşani. Votul nu a decurs lin, mai ales că liberalul Dan Buzoi a cerut indicaţii despre biroul unde poate conspecta din toate rapoartele de activitate ale tuturor mandatarilor Consiliului Local la instituţiile din subordine. Buzoi vrea să afle dacă toţi mandatarii scriu ce fac trimestrial şi dacă nu cumva motivul invocat lui Constantin, acela că nu a spus CL ce se întâmplă la Piaţă, a fost doar un pretext pentru o înlocuire politică. Preşedintele de şedinţă, Cătălin Vrabie (PSD), n-a ştiut prea bine unde să-l îndrume. Până la urmă, oficial, se pare că aceste acte pot fi citite la parterul Primăriei Focşani.

Bâcu, atac “fin” la secretarul Corhană

Comentarii au avut de făcut şi cei de la UNPR care, prin vocea lui Aurel Bâcu, au precizat că se simt puşi într-o situaţie “delicată” din cauza “lipsei de profesionalism” din partea funcţionarilor care, în şedinţa de luna trecută, n-au atenţionat asupra nelegalităţii procedurii. Atacul lui Bâcu a fost purtat la secretarul Eduard Corhană, cel care dă aviz de legalitate proiectelor votate de CL, cel care ar fi putut atenţiona plenul legislativului că nu respectă legea. “Data trecută s-a votat strâmb. Se ştia, dar s-a insistat. Este o lipsă de profesionalism, CL este pus într-o situaţie delicată. Acum sunt pus în situaţia de a vota, la interval de o lună, acelaşi proiect. O dată nelegal, o dată legal”, s-a supărat Bâcu. “Am stins un proces în instanţă cu Prefectura Vrancea, care nu avea rost”, a spus Cătălin Vrabie. De altfel, UNPR l-a propus ca mandatar pe Dan Băjenaru, care n-a avut câştig de cauză în faţa aceluiaşi Vasile Melinte, propunerea PSD.

“Nu aşa devin funcţionarii prietenii cetăţenilor”

Şi aceasta nu a fost singura supărare a lui Bâcu vis-à-vis de şedinţa în care CL mandatul 2012-2016 a abrogat hotărâri luate luna trecută. Consilierul UNPR a dat, din nou, vina pe funcţionarii municipalităţii pentru că au propus în aprilie vânzarea unui teren pentru o frizerie din Focşani, iar acum au cerut abrogarea, pe motiv că Primăria nu a vândut în ultimii patru ani niciun teren care poate fi concesionat celor care

doresc. “Am aprobat luna trecută acest proiect. La comisii, când s-a cerut abrogarea HCL, d-nul Necula şi-a asumat bâlbâiala, am apreciat gestul său. Dar nu am apreciat gestul funcţionarilor care ne cer, la numai o lună, să revenim asupra situaţiei. Toate evaluările funcţionarilor primesc calificativul «foarte bine» la final de an şi nu răspund pentru aceste bâlbe! Nu aşa devin funcţionarii Primăriei Focşani prietenii cetăţenilor din oraş! Omul în cauză nu ştie că noi acum întoarcem votul, se trezeşte mâine-poimâine cu o altă informare de la Primărie”, s-a răstit la funcţionari Aurel Bâcu.

Pe final de mandat consilierii au recunoscut că nu citesc cu “atenţie”

 

Cătălin Vrabie a recunoscut fără ezitare că aleşii au “comis-o” la vot

 Cătălin Vrabie, în calitate de lider PSD în Consiliul Local Focşani, a recunoscut fără ezitare că aleşii au “comis-o” la votul de luna trecută, când au ridicat mâna neatenţi. “Nu ne-am uitat cu atenţie în proiect, am decis la vot fără să citim cu mai mare atenţie proiectul. Această afacere, o frizerie, va continua activitatea cu o concesiune a terenului care poate fi făcută pe următorii 36 ani, persoana în cauză nu va cumpăra terenul”, a spus Cătălin Vrabie. La rândul său, viceprimarul Gabriel Necula a explicat că în mandatul care îşi încheie activitatea pe 5 iunie nu s-a aprobat nicio vânzare de teren care acum este concesionat de focşăneni. “Nu este benefic pentru municipalitate să vândă terenurile”, a spus Necula, viceprimarul care nici el nu a fost atent la proiectul votat în aprilie de CL Focşani. Bâlbele recunoscute pe final de mandat de consilierii focşăneni ne fac să ne întrebăm ce alte “gogomănii” au mai girat în aceşti ultimi patru ani?! (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări principalele reacţii de la CL Focşani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cetatean, acum 2870 zile, 8 ore, 19 minute, 16 secunde
Rusine Vrabie si camarila! Auzi, nu e bine ca Primaria sa vanda terenuri, dar are voie sa retrocedeze terenuri intre blocuri, in zona 1 a orasului, doar pentru a facilita pe unii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.