Politică

Prefectura a ameninţat CL Focşani cu instanţa de judecată în cazul mandatarului de la Piaţă

Iulia Crețu
17 mai 2016 2258 vizualizări
Luna trecută, aleşii PSD l-au înlocuit pe liberalul Georgel Constantin cu social democratul Vasile Melinte

Telenovela postului de mandatar la Administraţia Pieţelor, la care râvneşte PSD, continuă şi la şedinţa din această lună. După ce în aprilie, majoritatea PSD a propus şi l-a schimbat din funcţie pe Georgel Constantin, secretarul general al PNL Vrancea, de la Pieţe, Prefectura Vrancea a dat aviz de nelegalitate hotărârii. Pe ultima sută de metri a mandatului CL, social democraţii nu se lasă şi mai încearcă o dată să-l pună pe consilierul judeţean Vasile Melinte în “coasta” şefului de la tarabe, liberalul Fane Popa. “Prin adresa nr. 6006/04.05.2016 înregistrată la Primăria Municipiului Focşani la nr. 28198/05.05.2016, Instituţia Prefectului – Judeţul Vrancea aduce la cunoştinţă că Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 146/2016 a fost apreciată ca nelegală şi supusă controlului judecătoresc. Prin comunicarea emisă la 6 mai 2016 în legătură cu Dosarul nr. 1070/91/2016, Tribunalul Vrancea – Secţia a II-a Civilă şi de contencios administrativ fiscal a înaintat cererea de chemare în judecată emisă de Instituţia Prefectului – Judeţul Vrancea prin care cheamă în judecată Consiliul Local al Municipiului Focşani pentru ca prin hotărârea ce o vor pronunţa să dispună anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 146/2016, pentru revocarea mandatarului Consiliului Local al Municipiului Focşani în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Administraţia Pieţelor Focşani S.A. şi desemnarea unui alt mandatar, unde au fost reţinute aspecte de nelegalitate ce vizează caracterul individual al actului administrativ şi modalitatea de vot”, se arată în motivarea pentru revocarea hotărârii considerată nelegală. Expunerea de motive a Prefecturii Vrancea arată că “se impunea adoptarea prin vot secret a unei hotărâri distincte privind revocarea mandatului şi ulterior adoptarea prin vot secret a unei hotărâri privind desemnarea unui alt reprezentant, astfel încât să fie respectate prevederile legale cu privire la adoptarea prin vot secret a hotărârilor cu caracter individual cu privire la persoane”, după cum se arată în proiectul CL Focşani. La şedinţa de joi, aleşii vor respecta paşii invocaţi de Prefectură pentru a mai încerca încă o dată schimbarea mandatarului de la Piaţă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
GIGI BECALI, acum 2892 zile, 14 ore, 48 minute, 57 secunde
Ce exprima fata acestui UTC-ist ?
Andrei, acum 2892 zile, 22 ore, 33 secunde
Individul respectiv nu este remunerat si de la ATOP impreuna cu Ignat cu aproximativ 1500lei lunar?Mai vrea si de la piata, nu este cumva in opozitie secatura asta de individ?
GIGI BECALI, acum 2893 zile, 1 ora, 8 minute, 47 secunde
Nu vdedti ce fata marlan are ?
STRATFOR, acum 2893 zile, 1 ora, 19 minute, 51 secunde
Vrei să afli cine e cu Marele Cârmaci ? Vezi cine a fost sau e membru îb ATOP Vrancea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.