Politică

Conflictul de interese al primarului Ionescu revine la Focşani

Gabriel Sava
15 mai 2016 2286 vizualizări
Decizia a fost luată de Curtea de Apel Galaţi

Primarul de la Homocea, Neculai Ionescu, se va judeca din nou în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese în legătură cu atribuirea unor lucrări pe bani publici către PFA-ul fratelui său, Ilie Ionescu. “Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani . Desfiinţează sentinţa penală nr.2699/2015 a Judecătoriei Focşani şi trimite cauza spre rejudecare, la instanţa de fond. Menţine actele de procedură efectuate în cauză până la termenul de judecată din 09.12.2015, inclusiv. Definitivă”, se arată în decizia luată de magistraţii Curţii de Apel Galaţi în cursul săptămânii trecute. În această situaţie, dosarul se va întoarce la instanţa de fond, respectiv la Judecătoria Focşani. Este instanţa care în faza de primă judecată a decis pe data de 21 decembrie 2015 să-i aplice un avertisment edilului de la Homocea.
Cercetările au fost efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul poliţiei vrâncene, după ce s-a sesizat faptul că edilul ar fi încredinţat lucrări pe bani publici fratelui său care deţine un PFA (persoană fizică autorizată). Soluţia de trimitere în judecată a fost dispusă însă de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care au preluat de la unităţile de parchet din judeţele arondate acest gen de cauze. “În perioada 2011- 2013, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Homocea a încredinţat direct PFA I. I., din localitate, care aparţine fratelui primarului în funcţie, trei contracte de prestări servicii, respectiv pentru deszăpezire şi pentru combaterea poleiului de pe drumurile de interes public din localitatea Homocea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului. Documentele au fost semnate între fraţii Neculai Ionescu în calitate de primar şi Ilie Ionescu, titularul PFA-ului care a executat lucrările. Fratelui primarului ar fi obţinut un avantaj patrimonial în sumă de 11.135 lei. La momentul trimiterii în judecată, primarul Ionescu a spus că nu cunoştea prevederile legale şi că suma alocată deszăpezirii a fost una minimă, iar că alocarea bugetară nu i-ar fi permis angajarea unei licitaţii publice. Primarul Ionescu are însă reale probleme, fiind de alfel şi suspendat din funcţie o perioadă, ca urmare a unei hotărâri definitive. Edilul de la Homocea a fost găsit vinovat pentru instigare la infracţiunea de „fals material în înscrisuri oficiale” şi pentru “uz de fals”. Pentru prima faptă a primit 8 luni de închisoare, la fel ca şi pentru cea de a doua, iar pedeapsa rezultantă a fost sporită cu două luni de închisoare. Neculai Ionescu a încercat revizuirea sentinţei la instanţa de fond, cererea fiind respinsă. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2894 zile, 22 ore, 59 minute, 58 secunde
Dl primar spune ca nu ,,cunostea prevederile legale,, dar se lauda ca a absolvit dreptul . Cand nu exista onoare ce sa-i mai ceri ! Inca un exemplu de sfidare a oamenilor, a legilor si a tot ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.