Politică

Şapte candidaţi se bat pentru funcţia de primar la Mărăşeşti

Mihai Boicu
12 mai 2016 4552 vizualizări
Sapte candidaţi din partea principalelor partide politice se bat pentru fotoliul de primar de Mărăşeşti u la Consiliul Local candidează nouă partide, dintre care două ale romilor u considerat cel mai sărac oraş al judeţului, în Mărăşeşti trăiesc în jur de 10.000 de oameni care speră ca oraşul să revină la gloria de odinioară

Şapte formaţiuni politice au candidaţi în lupta electorală pentru funcţia de primar la Mărăşeşti, oraş cu 10.000 de locuitori, considerat cel mai slab dezvoltat dintre oraşele judeţului nostru. PSD mizează pe actualul primar, Dorel Valerică Chitic, transferat de la PNL, care încearcă să câştige al doilea său mandat de edil.

 

 

PNL mizează la alegeri pe juristul Daniel Drăgan, directorul Căminului de bătrâni

 Daniel Drăgan, directorul Căminului de bătrâni din oraş, este candidatul PNL pe 5 iunie. Cei doi se află în război de mai mulţi ani, nu doar în această competiţie electorală. Primarul Mărăşeştiului a încercat de mai multe ori să-l schimbe pe Daniel Drăgan din funcţia de director pentru presupuse probleme la Căminul de bătrâni, dar acesta a revenit de fiecare dată în funcţie prin hotărâre a instanţei de judecată. În ultimul timp, lucrurile par a se fi liniştit la Cămin, dar s-au agitat în perioada de precampanie şi campanie electorală. UNPR l-a desemnat candidat la Primăria Mărăşeşti pe Ioan Ostafi, actualul viceprimar al oraşului, care a părăsit PSD pentru a putea candida la funcţia de primar. Acesta a fost chiar şeful organizaţiei PSD, poziţie ocupată acum de primarul în exerciţiu Valerică Chitic.

Cine mai candidează?

Omul de afaceri Gheorghe Rusu este reprezentantul ALDE în cursa electorală pentru alegerile locale.

 

La rândul său, profesoara Virginia Costea este candidatul organizaţiei PMP pentru primăria "oraşului erou" Mărăşeşti.

 

 

 

PND a intrat în cursa electorală cu Gabriel Lişiţă, candidat pentru funcţia de primar

 Din partea PND candidează Gabriel Lişiţă, de profesie mecanic utilaje industriale,

 

 

 

Candidaţii Partidului Verde pentru Consiliul Local şi Primăria Mărăşeşti

 iar de la Partidul Verde Nelu Chiper, operator industria lemnului. Pentru Consiliul Local Mărăşeşti candidează opt partide cu liste complete, iar unul cu câţiva candidaţi. În afara partidelor care au candidaţi pentru funcţia de primar şi-au făcut apariţia două formaţiuni ale romilor, comunitate bine reprezentată în oraş. Partida Romilor are lista completă de candidaţi pentru cele 17 locuri de consilieri, plus cinci de supleanţi. Partidul Romilor Democraţi participă în alegeri cu patru candidaţi. După cum se ştie, în Mărăşeşti trăieşte o comunitate numeroasă de romi, de aproximativ 5.000 de persoane, situată în special în cartierul Modruzeni. În afara localităţii urbane principale, oraşul mai cuprinde şi localităţile componente Siretu şi Tişiţa şi satele Călimăneşti, Haret, Modruzeni şi Pădureni. Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia oraşului Mărăşeşti se ridică la 10.671 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 11.777 de locuitori. (M. B.)

Pe cine votăm!

Pentru corecta informare a cititorilor noştri, Ziarul de Vrancea va publica în campania electorală listele de candidaţi pentru alegerile locale din 5 iunie, de la toate partidele. Dacă săptămâna trecută am publicat candidaţii de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Focşani, de la toate partidele care au candidat în cursa electorală, astăzi publicăm listele de candidaţi de la Mărăşeşti. În funcţie de validarea şi publicarea listelor de către Birourile electorale locale, vom continua publicarea candidaţilor şi din celelalte oraşe ale judeţului. Peste 5.000 de vrânceni candidează pentru posturi în administraţia publică locală.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
remus, acum 2898 zile, 23 ore, 2 minute, 40 secunde
numai mortii o sa mai voteze candidatul lui peste de la PSD.La Siret o sa-l inecam cu tot cu prostanacii si hotii care ne-au daramat Marasestiul si nu mai are lume ce manca.huaaa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.