Politică

CL Focşani îşi lasă soluţiile imorale pe final de mandat: acord pentru blocul de pe strada Mare a Unirii

Iulia Crețu
22 apr 2016 1769 vizualizări
Consilierii PSD-UNPR-PMP au fost de acord să se ridice un bloc cu patru etaje pe strada Mare a Unirii nr. 40, după ce proiectul imobiliar în cauză a fost picat la vot de patru ori u constructorul, LG Constructione, promite locatarilor care n-au dorit un bloc mai înalt decat imobilele existente un loc de joacă pentru copii u în vara anului trecut, cetăţenii nemulţumiţi că s-ar putea construi pe spaţiul verde au protestat zgomotos la CL u proiectul imobiliar a fost introdus de vicele Gabriel Necula, suplimentar la ordinea de zi, pentru a nu se afla din timp de intenţia imorală

Consiliul Local Focşani trage tare pe final de mandat să aprobe, prin vot, majoritatea proiectelor imorale pe care le-a plimbat prin şedinţe de-a lungul celor patru ani. La şedinţa de ieri a CL, viceprimarul Gabriel Necula a făcut o “surpriză” locatarilor de pe strada Mare a Unirii nr. 40 şi a introdus, suplimentar pe ordinea de zi, pentru a cincea oară, proiectului privind aprobarea Raportului consultării şi informării publicului privind documentaţia PUZ şi aprobarea PUZ “Construire bloc de locuinţe cu regim de înălţime S^P^4 E şi loc de joacă”, proiect susţinut intens de firma LG Constructione a omului de afaceri din Suraia Cristinel Lazăr, despre care se spune că ar fi de fapt paravan pentru un edil. Proiectul imobiliar care propune ridicarea unui bloc în mijlocul altor blocuri, pe un spaţiu verde pe care LG Constructione l-a populat la un moment dat cu oi, spre sfidarea locatarilor care s-au împotrivit construcţiei, a fost picat, pană ieri, nu mai puţin de patru ori în plenul CL. Dacă pană ieri consilierii UNPR se abţineau şi nu susţineau ridicarea acestui bloc, ieri, patru din cei cinci aleşi au votat proiectul imobiliar, cot la cot cu cei ai PSD şi alesul PMP. În schimb, s-au abţinut şase consilieri, doi ai PNL, doi ai PP-DD, unul PNŢCD şi unul al UNPR.

LG Constructione promite loc de joacă numai să-şi ridice blocul

Consilierii spun că oamenii din cartier nu ar mai avea de ce să fie nemulţumiţi, constructorul renunţand la un etaj şi proiectand un loc de joacă

Pentru a-i îndupleca pe aleşii care au tot fost contra blocului pe spaţiul verde, reprezentanţii firmei au modificat proiectul iniţial, renunţand să facă blocul cu cinci nivele şi rămanand la patru etaje. De asemenea, dacă iniţial ei se angajau să amenajeze împrejurimile, acum au introdus în proiect un loc de joacă pentru copii, pentru a-i convinge şi pe locatarii din zonă care s-au revoltat de mai multe ori faţă de dezvoltatorul imobiliar. De precizat că şi cu această modificare a numărului etajelor, blocul LG Constructione tot este cu un etaj mai înalt decat blocurile cu trei nivele din cartier. “L-am refuzat la vot de patru ori şi este bine ca cetăţenii să ştie că acum proiectul poate să treacă, cetăţenii nu mai au obiecţii. Constructorul a renunţat la 20% din proiect, a renunţat la un etaj şi a apărut un loc de joacă”, a spus Aurel Bacu de la UNPR, care şi-a schimbat votul în favoarea blocului din Mare a Unirii. “A fost a chestiune de timp de a convinge oamenii că este un proiect bun”, a fost de părere şi Cătălin Vrabie, care a votat în favoarea blocului şi pe vremea cand avea proiectate cinci etaje iar pe spaţiul verde păşteau oi.

Locatarii au cerut în vara lui 2015 să nu se construiască în zonă

În vara anului trecut, la o şedinţă a CL, oamenii au reclamat că în zona respectivă s-au mai dat avize pentru construcţii care au rupt din spaţiul verde şi care deranjează liniştea, aşa cum ar fi o spălătorie auto care funcţionează între blocuri. “Facem cinci paşi din scară şi dăm în garaje. Sunt foarte mulţi copii care nu au unde să se joace, nu avem unde parca”, se plangea atunci o femeie. Între cei nemulţumiţi de proiectul imobiliar s-a numărat şi profesorul Ionel Agrigoroaie. “Vin cu rugămintea de a îndrepta o nedreptate. Este interesant cum a luat terenul din acea zonă, este o nedreptate grosolană şi trebuie să luaţi act de ea şi să nu votaţi. Va fi bloc de cinci etaje (n.r. în proiectul respins la vot în iulie 2015)  între imobile cu trei, copiii noştri nu vor putea ieşi din bloc”, a spus acesta. Arhitectul municipiului, Diana Decuseară, a spus la data respectivă că legea dă voie să se construiască cu două nivele peste media zonei, în acest caz de trei etaje. La şedinţa de ieri, proiectul imobiliar nu a fost anunţat iniţial pe ordinea de zi, fiind introdus de vicele Necula suplimentar, alături de alte 11 proiecte de hotărare, din dorinţa de a nu se creea valvă în mass- media cu privire la reintroducerea proiectului “rechinilor” imobiliari care rup din spaţiile verzi ale oraşului. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.