Politică

Prefectul a stabilit că Biroul Electoral va fi tot la CJ

Mihai Boicu
5 apr 2016 1607 vizualizări

Prefectul Nicuşor Halici a stabilit că Biroului Electoral Judeţean (BEJ) pentru alegerile locale din 5 iunie îşi va desfăşura activitatea la ConsiliulJudeţean, la etajul 1, camera 101 “Sala consilierilor”, o locaţie considerată nepotrivită pentru neutralitatea de care este nevoie în timpul alegerilor locale. Potrivit Ordinului nr. 62, emis pe 4 aprilie, “prefectul judeţului Vrancea împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi primarul municipiului Focşani vor asigura dotarea tehnico – materială pentru funcţionarea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Vrancea”. Stabilirea sediului BEJ la CJ nu este o surpriză, deoarece la aproape toate alegerile, cand PSD s-a aflat la putere, a funcţionat în clădirea controlată de Marian Oprişan, șeful Consiliului Județean. Mai mult, prefectul Nicuşor Halici a venit în funcţie de la CJ, unde se va întoarce după ce nu mai fi reprezentant al Guvernului. Şi, tot la fel ca la fiecare alegeri, liberalii contestă funcţionarea BEJ la CJ. „Partidul Naţional Liberal filiala Vrancea cere domnului prefect Halici Nicuşor să reanalizeze hotărarea prin care se stabileşte sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Vrancea în cadrul clădirii Consiliului Judeţean Vrancea, etajul I, camera 101, „Sala Consilierilor”. Reamintim domnului prefect că nu mai este angajatul Consiliului Judeţean şi nu trebuie să respecte ordinele primite din biroul alăturat. Singura grija a domnului Halici trebuie să fie legată de imparţialitatea şi transparenţa deciziilor luate, deoarece reprezintă Guvernul Romaniei”, spun liberalii într-un comunicat de presă. PNL Vrancea a cerut ca sediul BEJ să fie în clădirea Finanţelor Publice, unde a mai fost în anul 2008. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
delavrancea, acum 2914 zile, 19 ore, 5 minute, 16 secunde
Bine ca nu l-au pus la ... km 25 !
localnic, acum 2914 zile, 20 ore, 22 minute, 51 secunde
Normal ,ca asa vrea Oprisan.. Altfel familia lui nu va mai avea liniste si nici el.....asa se umbla acolo.. cu amenintari......
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.