Politică

În Consiliul Judeţean s-a votat aproape ca la Marea Adunare Naţională

Mihai Boicu
29 mar 2016 2092 vizualizări
Aproape toate proiectele de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de consilieri, care nu au pus prea multe întrebări

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea s-a întrunit marţi într-o şedinţă foarte liniştită, în care consilierii au părut că au fost toropiţi de postul Paştelui şi au uitat de apropierea campaniei electorale. Proiectele propuse de Marian Oprişan, care a avut o pauză de la "proiectele importante pentru judeţ" şi a venit la şedinţă, au trecut fără probleme de votul consilierilor. Primăriile din Poiana Cristei şi Spulber, conduse de primari PSD, au primit două autoturisme VW Passat, pe care instituţia condusă de Marian Oprişan nu le mai foloseşte. Programul judeţean de transport a suferit câteva modificări la solicitarea firmelor care deservesc traseele, cele mai multe spre zona de munte a judeţului. Statuia Victoriei de la Tişiţa a trecut în administrarea CJ pentru a fi reparată. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Vracea curată” a primit un spaţiu la parterul clădirii pentru a-şi desfăşura activitatea.

“Dacă vă întrerup, vă întrerup”


Singurul punct care a atras ceva discuţii a fost cel cu privire la actul adiţional la acordul de parteneriat între Consiliul Judeţean – Consiliul Local Fitioneşti şi Asociaţia Strop de Speranţă. Liberalul Corneliu Negru a remarcat că salariilor personalului de la Centrul zi ar fi foarte mari, de peste 2.000 de lei. Colegul său liberal Liviu Bostan a cerut ca la mapele de şedinţă să se găsească şi rapoarte de activitate în asemenea situaţii. După ce Raluca Dan, secretarul general al judeţului, a început să dea câteva explicaţii, aceasta a fost întreruptă “categoric”de Oprişan, după ce nu s-a oprit la timp. “Dacă vă întrerup, vă întrerup”, i-a spus preşedintele CJ, înainte să-i dea dreptate, în mod curios, liberalului Liviu Bostan. Ordinea de zi a şedinţei a fost suplimentată cu solicitările a trei comune pentru a putea folosi drumurile judeţene în proiectele pe care le au. La Ciorăşti şi Moviliţa este vorba de canalizare, iar la Tănăsoaia de staţie de epurare. Social – democratul Vasile Carnariu s-a abţinut de la vot la proiectul de la Moviliţa, deoarece este director în Ministerul Agriculturii şi are legătură cu fondurile acordate prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală. (M.  BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.