Politică

Vicepremierul României face lista de “achiziţii” pentru Primăria Focşani

Iulia Crețu
27 mar 2016 2619 vizualizări
Vasile Dâncu a declarat că Guvernul vrea să dea în grija administraţiilor locale stadioanele, sălile de sport, casele de cultură şi cinematografele u dacă ar fi să preia în grijă toate acestea, Primăria Focşani probabil nu va reuşi să le îngrijească, dovadă că în Grădina de Vară din Parcul Bălcescu, anul trecut, un adolescent a murit

Guvernul României ar putea pune Primăria Focşani la cheltuieli imense, după ce premierul Vasile Dâncu a declarat că stadioanele, sălile de sport, casele de cultură şi cinematografele vor trece în gestiunea administraţiilor locale.Gândim în sistemul nostru de descentralizare, foarte repede, toate aceste lucruri să fie trecute în zona administraţiei locale, care pe baza unor condiţii pe care trebuie să le respecte, să gestioneze toate aceste lucruri, pentru ca să nu mai existe un amestec între central şi local, care nu este bun pentru nimeni, nici pentru eficienţa administraţiei, nici pentru cetăţeni”, a spus Dâncu la o întâlnire organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Practic, Primăria Focşani ar trebui să îşi ia în grijă ambele stadioane din oraş, Sala Polivalentă, pe care deja a anunţat că şi-o doreşte în patrimoniu, Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” şi cinematograful de la Grădina de Vară.

Focşaniul are deja o experienţă neplăcută cu stadioanele, cel de la Sud fiind al Consiliului Judeţean, dar îngrijit de Primărie, iar cel al Tineretului zăcând într-o stare nu tocmai bună. Acestuia din urmă i se va moderniza însă gardul.


Despre Sala Polivalentă se ştie că în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, municipalitatea şi-a arătat interesul pentru preluarea în administrare de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor.

Casa de Cultură din oraş este a sindicatelor însă nici starea acestui imobil nu este cea mai fericită.

Cât despre cinematografe, în Focşani au fost două astfel de clădiri, actualul Balada, care a devenit sediul Ansamblului “Ţara Vrancei” şi fostul cinema Unirea, dezafectat, actual Club Soho. Totuşi, Primăria Focşani are dispute cu Radef România Film asupra Grădinii de Vară din Parcul “Nicolae Bălcescu”. Acolo, în toamna anului trecut şi-a pierdut viaţa un adolescent, în urma unui accident tragic, acesta curentându-se la un panou electric neasigurat. Cu siguranţă, toate aceste achiziţii la bugetul local vor însemna un efort financiar considerabil. Dâncu a spus că trecerea în administrarea primăriilor a acestor bunuri ar urma să se realizeze în mandatul Guvernului Dacian Cioloş. “Vom avea cadrul legislativ principal până în luna septembrie-octombrie”, a mai spus oficialul Guvernului României. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.