Politică

Lui Iohannis i se cere să-i retragă titlul de “Cavaler” puşcăriaşului Mitrea

Iulia Crețu
11 mar 2016 1907 vizualizări
Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul “casa din Băneasa”

Fostul deputat PSD de Odobeşti, Miron Mitrea, încarcerat la Poarta Albă pentru fapte de corupţie, ar putea rămâne fără ordinul naţional acordat în 2002, atunci când a primit Ordinul Steaua României în grad de Cavaler. Societatea Timişoara cere retragerea ordinelor naţionale ale României acordate unor persoane care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate, aşa cum este “fratele” Miron Mitrea, dar şi fostul premier al României, Adrian Năstase. În acest sens, şefului statului, lui Klaus Iohannis i-a fost trimisă o scrisoare, în care preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, îi cere să ia act de situaţia puşcăriaşilor decoraţi şi cere retragerea ordinului pentru cei care nu sunt compatibili cu deţinerea decoraţiei. ”Domnule Preşedinte al României Klaus Werner Iohannis, Societatea Timişoara a constatat că ordinele naţionale ale României (Steaua României, Serviciul Credincios, Pentru Merit) sunt deţinute în prezent de persoane care se încadrează în prevederile art. 51 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, republicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 118 din 18 februarie 2014. Vă solicităm să binevoiţi a da publicităţii în ce măsură prevederile acestui act normativ sunt respectate şi în ce măsură ordinele naţionale au fost retrase celor care sunt condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate (art. 51 lit. a din lege) sau se află în situaţii de nedemnitate (art. 51 lit. b din lege), prin faptul că au desfăşurat activităţi de poliţie politică. De asemenea, vă solicităm să binevoiţi a dispune cele necesare retragerii ordinului în cazul în care aceasta nu s-a realizat, celor care, potrivit legii, nu mai sunt compatibili cu deţinerea decoraţiei”, se arată în scrisoarea Societăţii Timişoara. Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „casa din Băneasa” pentru luare de mită. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
steluta, acum 2966 zile, 14 ore, 10 minute, 8 secunde
Foarte bine ! In schimb sa se instituie medalia "HOTUL PRINS si NEGUSTORUL NECINSTIT",si sa fie pregatit un lot de rezerva pentru parlamentari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.